fbpx

Educație și formare

afiș pentru cursuri și ateliere la CNDB

Info

Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează și găzduiește începând din 2006 cursuri și ateliere practice sau teoretice de dans contemporan și educație artistică dedicate profesioniștilor – dansatori, coregrafi, performeri, artiști din zona artelor performative sau vizuale – și neprofesioniștilor, adulți, copii sau adolescenți.

Dacă vă interesează cursuri și ateliere adresate copiilor, consultați secțiunea Școala performativă pentru copii, iar dacă sunteți în cautarea unui program intensiv dedicat tinerilor dansatori și performeri, consultați secțiunea Academia de Dans și Performance. Evenimentele din această pagină sunt organizate pe stagiuni (din toamnă până în vara anului următor) și afișate în ordinea inversă a publicării lor.

CNDB este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional. CNDB generează, organizează şi promovează programe şi proiecte care contribuie la dezvoltarea culturii coregrafice contemporane şi fac posibilă participarea scenei locale la un dialog extins la nivel internaţional.

Tabăra Gestures Blooming

Tabară intensivă de formare pentru profesori de dans contemporan

Sizzling Semiconductors - BIDFF #9

Workshop de sunet electronic
Susținut de: Ioana Vreme Moser

Wandering with a camera – the body in somatic landscape screendance - BIDFF #9

Masterclass de film de dans
Susținut de: Heike Salzer

Totul pentru endorfine x Street Delivery

Ateliere de dans pentru publicul larg

Dansul întâlnește animația

Masterclass suținut de Jean-Charles Mbotti Malolo

Totul pentru endorfine x Animest

Ateliere de dans pentru publicul larg

Alice Chauchat, Collective Sensations 

Atelier de încălzire pentru Fictions, my body - facilitat de Andreea David

Fictions, my body - Teatre

Atelier facilitat de Adriana Gheorghe

Ateliere Meet the artist/Sharing practices - Unfold Motion

Ateliere gratuite pe bază de înscriere

Fictions, my body - Diego Agulló

Atelier facilitat de Diego Agulló, prezentare publică & lecture

Sari la conținut