fbpx

Mediatecă și Arhivă

Mediatecă

foto din Mediateca CNDB

© Vlad Bâscă

Info

Mediateca CNDB este o sursă și resursă primară de documentare, cercetare și educare artistică în domeniul istoriei și teoriei coregrafice contemporane, un spațiu deschis și activ de dialog al diversității informaționale și performative, care aduce împreună practici de discurs și evenimente interdisciplinare, fluidizând granițele între coregrafi, dansatori și teoreticieni din diferite domenii creative.

În contextul precarității și fragmentării informației disponibile, proiectul se integrează într-un demers mai larg, care dorește să creeze o comunitate artistică conectată, care să genereze noi idei și producții artistice și să conștientizeze arta performativă contemporană ca formă artistică capabilă să-și asume, gestioneze și valorizeze propriile idei și istorii. Mediateca este un loc de circulație continuă a ideilor și proiectelor generative, un laborator de cercetare și experimentare a practicilor actuale, o instalare temporară și pe orizontală în spațiul studio al CNDB.

Mediateca CNDB, ca resursă de documentare, cuprinde un fond de cărți și periodice (istoria si teoria dansului, gândire critică, performance theory, studii feministe, cărți de artist, cataloage ale festivalurilor de dans contemporan etc.) și o colecție de video dance international (producții internationale ale coregrafilor, dansatorilor și companiilor de dans care activează în domeniul artelor performative contemporane, video art, dance cinema movies etc.).

Reguli de acces pentru utlilizatori:

  1. Categoriile de utilizatori care au acces la resursele mediatecii sunt: profesionisti în domeniul artelor performative (coregrafi, dansatori, critici etc.), studenți, masteranzi,  doctoranzi și cadre didactice din instituțiile de învățământ superior și preuniversitar de profil, cercetători și specialiști din diferite domenii ale culturii.
  2. Accesul la resursele mediatecii se face în baza unei cópii după buletin și a completării unei cereri de consultare/împrumut ← click aici.
  3. Utilizatorii pot solicita simultan cel mult 3 volume din fondul de carte și cel mult 3 materiale din fondul video pentru consultare directă la sală sau împrumut pentru un maxim de 15 zile.
  4. Utilizatorii care doresc reproducerea unei cărți sau  publicaţii din Mediatecă au obligaţia de a solicita custodelui Mediatecii acest serviciu şi de a achita taxele aferente ← click aici.
  5. Utilizatorii au obligația să respecte liniştea, ordinea şi curăţenia în spațiul mediatecii.
  6. Resursele Mediatecii pot fi consultate la Sala Mediatecă din Bdv. Mărășești 80-81, programul de funcționare fiind marți, miercuri, joi, intre 11-17.

Contact: 0758101941
Email:

Autor

Titlu

Editura

Anul
apariției

Cota CNDB

Sari la conținut