fbpx

Wandering with a camera – the body in somatic landscape screendance – BIDFF #9

Masterclass de film de dans
Susținut de: Heike Salzer

3 ore

Info

În cadrul masterclass-ului, participanții sunt invitați să exploreze metoda Wanderlust, o tehnică de lucru în sit real, care integrează mediul înconjurător în crearea de filme de dans. Pornind în căutarea unor locații și prin intermediul camerei de filmat, artiști din domeniului dansului și cinematografiei vor descoperi o metodă jovială de realizare a unui film de dans. Metoda Wanderlust, care a consacrat-o pe Heike Salzer, propune un dialog strâns cu mediul înconjurător, facilitând “trialogul” spontan dintre spațiu, dans și cameră. Prin exerciții colective de ascultare și explorare a spațiului, participanții vor întâlni neprevăzutul și vor surprinde atmosfere și ritmuri noi.

Biografie

Heike Salzer este creatoare de filme de dans, jonglând fluid între formate precum performance, coregrafie și filme de dans în sit real. Abordările sale transdisciplinare se bazează pe practici de lucru colaborative care îmbrățișează empatia, schimbul de idei și un respect profund pentru locul în care se desfășoară/ geografia spațiului.

Heike lucrează sub numele de Salts cu colaboratori internaționali. În 2014, a fondat WECreate Productions împreună cu Ana Baer Carrillo (US/MX), realizând împreună filme de dans, instalații și performance-uri multimedia premiate, care au fost invitate în Asia, Europa, Orientul Mijlociu și America. Articolele lor sunt publicate în Videodance Studies și The International Journal of Screendance. Heike și-a împărtășit practica sa de două decenii la nivel internațional. În prezent, coordonează programul de masterat și practici corporale MFA Dance and Embodied Practice la Universitatea din Roehampton (Marea Britanie), unde a obținut doctoratul în filme de dans. Este membră a consiliului de administrație al Sans Souci Festival of Dance Cinema și face parte din comisia de selecție a acestuia.

Cu sprijinul
Goethe Institut

Înscriere
Taxă de participare: 50 RON
Pentru participarea la masterclass vă rugăm să trimiteți un email la adresa , cu subiectul “Masterclass Heike Salzer”, în care să menționați numele vostru complet, numărul de telefon și ocupația. 
Taxa se va achita după confirmarea locului de către echipa festivalului, prin virament bancar.

Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Collective.

„Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a IX-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a IX-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Festivalul este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim, Goethe Institut, Flanders State of the Art și sponsorizat de Mariage D’Or, Five Continents și Jarre by Alouette. 

Partenerii proiectului: Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (Grădina cu Filme – Cinema and More), Asociația Spațiul de Artă Contemporană (/SAC@Malmaison), Centrul Național al Dansului București, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului (Centrul Vârsta4), Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Scena9, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, MovieNews.ro.

Sari la conținut