fbpx

Workshop cu Viktor Szeri

Coordonat de Viktor Szeri
  • Participare gratuită pe bază de înscriere
  • Parte din Luna internațională a dansului

18 aprilie – 17:00-20:00

Info

Coregraful Viktor Szeri vine pentru prima dată la CNDB cu spectacolul „Fatigue” din cadrul programului Aerowaves și cu un workshop de dans contemporan dedicat profesioniștilor și a celor care au activat în domeniu minim doi ani.  

Procesele mele creative sunt de obicei motivate de dorința de a exprima o stare sau un sentiment. Dansul joacă întotdeauna un rol crucial în munca mea: este un limbaj prin care corpul uman, cu toate imperfecțiunile sale, trecător și vulnerabil, se poate elibera de constrângerile normelor sociale. Lucrez adesea cu elemente de improvizație și vă voi împărtăși câteva dintre exercițiile pe care le folosesc în spectacolele mele.

Pe parcursul atelierului vom explora calitățile mișcărilor din performance-urile Outsiders & Fatigue prin diferite exerciții de improvizație. În acele spectacole, repetiția, relația dintre corpuri, corpul în raport cu spațiul și încetinirea mișcării sale au fost elemente cheie. De asemenea, vom aprofunda mișcările din viitorul meu spectacol (Hatching). Vom explora următoarele întrebări: cum se formează identitatea? Unde începe și unde se termină corpul uman? Care sunt limitele, capacitățile sale și cum putem influența, modifica sau extinde corpul?

– Viktor Szeri

Biografie

Viktor Szeri (născut în 1993) este un performer și coregraf independent stabilit la Budapesta. În piesele sale multidisciplinare, se poate observa interacțiunea dintre diferite forme de artă (performativă) și soluții vizuale. Procesele sale spontane și de improvizație sunt motivate de dorința de a exprima o stare de spirit sau un sentiment. Cu toate acestea, dansul joacă întotdeauna un rol crucial în lucrările sale: pentru el, este un limbaj prin care corpul uman imperfect, tranzitoriu și vulnerabil se poate elibera de constrângerile normelor sociale. Spectacolele sale sunt viscerale: estompează granițele dintre scenă și sală, invitându-ne în realități intime în care publicul are un rol activ.
În 2018, a fondat grupul de artiști Hollow împreună cu Tamás Páll și Gyula Muskovics, cu care lucrează de atunci în mod regulat. În instalațiile și spectacolele lor imersive, coregrafia și dansul sunt combinate cu poezia, noile media și jocurile de rol pentru a crea „prototipuri de lume” în care sistemele dominante ale realității consensuale pot fi puse sub semnul întrebării sau modificate.
A obținut o diplomă în coregrafie la Academia de Dans Contemporan din Budapesta și un master în design media la Universitatea de Artă și Design Moholy-Nagy din Budapesta. Recent, a primit mai multe burse și rezidențe la Budapesta, Praga, Berlin, Viena, Paris, Istanbul, Varșovia, Tbilisi și Minsk. Lucrările sale individuale și colaborările sale au fost prezentate la Budapesta la Trafó House of Contemporary Arts, MU Theatre, DunaPart – Platform for Contemporary Performing Arts, art quarter budapest, Studio of Young Artists’ Association, Placcc Dance, precum și la MeetFactory (Praga), Y Events, Divadlo X10 (Praga), House of Arts (Brno), Donaufestival (Krems), Art Cologne (Köln), Montag Modus (Berlin), radialsystem (Berlin) și Open Space – Centre for Visual and Performing Arts (Tbilisi).
Piesa sa „Fatigue” a primit Premiul Rudolf Lábán 2023 din partea scenei independente de artele spectacolului din Ungaria și a fost selectată ca parte a rețelei Aerowaves ‘Twenty24 Artists’.
Din 2020, este organizatorul festivalului interdisciplinar de arte performative Under500.

Înscriere
Participarea este gratuită. Pentru a vă înscrie trebuie să completați fomularul disponibil AICI până la data de 5 aprilie. Cei 20 de participanți selectați vor fi anunțați în data de 12 aprilie.

Partener media principal
Radio Guerilla

Parteneri media
Radio Romania CulturalTVR CulturalArta MagazineZile și NopțiELLEHapp.roThe InstituteISCOADAZeppelinFeederAgerpresLiterNetGolan MagazineMetropolis NewspaperVisit Bucharest

Parteneri strategici
Cinema Union

Sari la conținut