fbpx

Educație și formare

Info

Centrul Național al Dansului continuă Școala performativă pentru copii. Programul se adresează copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și cuprinde cursuri de creație și repertoriu în dans contemporan, teatru și mișcare. Pe lângă dezvoltarea creativității, expresivității, tehnicii și limbajului corporal specific dansului contemporan, Școala performativă pentru copii accelerează creația artistică prin lucrul la momente coregrafice, care urmează să fie puse în scenă până la finalul programului.

Lansată de Centrul Național al Dansului București în martie 2018, Școala performativă pentru copii este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Școala performativă se întinde pe durata anului școlar și integrează cursuri de dans contemporan, creație și improvizație, precum și alte ateliere și activități de educație artistică pentru copii.

„Asumarea unui program de educație artistică pentru copii presupune un ritual al dirijării atenției către corp, cu o frecvență regulată. Asumarea are dublu sens: părinții și copiii pe de o parte și profesorii pe de alta. Programul structurat pe mai multe componente nu are intenția de a scoate specialiști la una dintre discipline, ci de a dezvolta abilitatea de a vehicula mai multe tipuri de informații și antrenament corporal artistic.

Școala performativă asigură cadrul pentru a genera un tip individual de acuitate a observației și a întrebuințării resurselor corporale, dezvoltarea plăcerii de a utiliza bagajul intuitiv cu care toți copiii sunt înzestrați, activarea imaginarului corporal și vizual al copilului în structurarea unui discurs artistic propriu, dar și un antrenament corporal complex care se relaționează cu alte domenii artistice și expresii culturale actuale.

Ce distinge dansul de sport este abilitatea/ capacitatea de a crea sensuri de comunicare artistică, în care mintea și gândirea sunt una cu corpul; cultivarea abilităților corporale servește unui tip de performanță ce are vocația comunicării de idei.

Dansul ca formă de cunoaștere, de adecvare la context, la lume.”

​Vava Ștefănescu, Manager CNDB

©CNDB, photo: Cătălin Munteanu

Școala performativă pentru copii- Modulul 1 (23 septembrie- 24 octombrie)
Centrul Național al Dansului desfășoară și anul acesta Școala performativă pentru copii. Programul se adresează copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și cuprinde cursuri de tehnică de dans contemporan, teatru și mișcare, precum și ore speciale, cum ar fi clase de yoga pentru copii sau ritmică.

Structură
Primul modul din cadrul Școlii performative se desfășoară în perioada 23 septembrie – 24 octombrie (5 săptămâni)

Cursuri
Luni: 17:00- 18:30 -Yoga pentru copii: 6-14 ani (Eva Danciu)*
Marți: 17:00-18:15- Tehnică de dans contemporan: 6- 9 ani (Eva Danciu)
Marți: 18:30-20:00- Tehnică de dans contemporan: 10-14 ani (Catrinel Catană & Andreea Belu)**
Miercuri: 17:00- 18:30- Jocuri și exerciții teatrale: 6-9 ani (Alexandra Vieru).
Miercuri: 18:30- 20:00- Jocuri și exerciții teatrale: 10-14 ani (Alexandra Vieru)
Joi:17:00-18:15- Tehnică de dans contemporan: 6- 9 ani (Mariana Gavriciuc).
Joi: 18:30-20:00- Tehnică de dans contemporan: 10-14 ani (Catrinel Catană& Andreea Belu)**

*Clasele se desfășoară pe sistemul drop-in și sunt deschise tuturor copiilor înscriși la Școala performativă. Plata se face per ședință pe kompostor.ro sau la sală, în numerar.

**Cursul este conceput pentru prezența de 2 ori pe săptămână. Se recomandă prezența în ambele zile, dar se acceptă și prezența săptămânală.


Profesori
Catrinel Catană, Eva Danciu, Mariana Gavriciuc, Alexandra Vieru, Andreea Belu

Taxe și reduceri
Abonament 5 ședințe (modulul 1) : 400 lei
Abonament 10 ședințe (modulul 1): 720 lei***
Bilet o ședință de yoga : 60 lei
Bilet o ședință de tehnică de dans/ teatru și forme de expresie: 85 lei

***Se aplică o reducere participanților care optează pentru mai multe cursuri sau în cazul copiilor din aceeași familie înscriși în program.

Abonamentele pot fi achiziționate și la sală, în numerar, la prima oră de curs, sau online pe kompostor.ro până în ziua începerii cursurilor.

Înscrieri
Înscrierile se fac la , specificând numele și vârsta copilului precum și numele cursurilor alese. În momentul de față sunt posibile noi înscrieri doar la cursurile de luni.

Sari la conținut