Educație și formare
Info
Lansată de Centrul Național al Dansului în martie 2018, Școala performativă pentru copii este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Școala performativă se întinde pe durata anului școlar și integrează cursuri de dans contemporan, creație și improvizație, precum și alte ateliere și activități de educație artistică pentru copii.
Școala performativă pentru copii se adresează în prezent copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani. Este împărțită în module de 5 sau 6 săptămâni iar copiii pot alege să urmeze unul sau mai multe cursuri, în funcție de vârstă și de preferințe. Copiii care au mai multă experiență și abilități tehnice/artistice mai dezvoltate se pot înscrie, la recomandarea profesorilor, în grupele speciale pentru avansați.
În încheierea unei serii de module (în iunie și decembrie), copiii susțin prezentări pe scenă, în fața familiilor și prietenilor.
În decembrie 2018, am pus în scenă „Dansuri Mici” – recitalul Școlii performative pentru copii CNDB, primul spectacol autohton de dans contemporan cu interpreți de vârsta școlii primare, coregrafiat de artiștii Raluca Adomnicăi, Catrinel Catană, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru, Andreea David, Cosmin Vasile și regizoarea Amalia Olaru.
La finalul anului 2019 a avut loc premiera spectacolului „Val și cetatea sufletelor”, în coregrafia Vavei Ștefănescu, unde, alături de dansatori profesioniști, performează șapte tineri dansatori, elevi ai Școlii performative pentru copii.
„Asumarea unui program de educație artistică pentru copii presupune un ritual al dirijării atenției către corp, cu o frecvență regulată. Asumarea are dublu sens: părinții și copiii pe de o parte și profesorii pe de alta. Programul structurat pe mai multe componente nu are intenția de a scoate specialiști la una dintre discipline, ci de a dezvolta abilitatea de a vehicula mai multe tipuri de informații și antrenament corporal artistic.
Școala performativă asigură cadrul pentru a genera un tip individual de acuitate a observației și a întrebuințării resurselor corporale, dezvoltarea plăcerii de a utiliza bagajul intuitiv cu care toți copiii sunt înzestrați, activarea imaginarului corporal și vizual al copilului în structurarea unui discurs artistic propriu, dar și un antrenament corporal complex care se relaționează cu alte domenii artistice și expresii culturale actuale.
Ce distinge dansul de sport este abilitatea/ capacitatea de a crea sensuri de comunicare artistică, în care mintea și gândirea sunt una cu corpul; cultivarea abilităților corporale servește unui tip de performanță ce are vocația comunicării de idei.
Dansul ca formă de cunoaștere, de adecvare la context, la lume.”
Vava Ștefănescu, Manager CNDB
Școala performativă pentru copii continuă, începând din 24 februarie 2020, la Centrul Național al Dansului București, cu noi cursuri de dans contemporan, mișcare, creație și improvizație, adresate copiilor până la 14 ani. În premieră, am pregătit un nou curs în care copiii cei mai mici (cu vârste cuprinse între 0 și 5 ani) pot dansa împreună cu părinții lor.
Anunț: În contextul pandemiei, am suspendat cursurile Școlii performative pentru copii. Sperăm că ne vom putea revedea curând în siguranță. Vom reveni cu informații către părinții copiilor înscriși la acest modul.
Abonamente:
Un curs (5 ședințe) = 300 lei
* Taxa pentru cursul de dans contemporan / 5-6 ani = 250 lei
Abonament 2 cursuri (2 x 5 ședințe) = 500 lei
O ședință = 75 lei
Info & detalii: ; 0729 902 506
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe (un copil + un adult)
24.2
2.3 / 9.3 / 16.3 / 23.3
Foto: Alina Ușurelu
Copiii devin curioşi atunci când adulţii sunt interesaţi şi implicați în ceea ce fac. Vă propunem să ne mişcăm şi să dansăm incluzându-i pe cei mici în procesul nostru de învăţare.
Vom dansa în cerc, apoi pe linii, apoi răspândiți prin sală. Vom sări, ne vom rula pe podea, ne vom întinde, vom respira împreună şi vom învăța să ne păstrăm calmul în mijlocul furtunii.
La clasă sunt invitaţi părinţi, bunici şi alţi adulţi care au în grijă copii, nepoţi, prieteni mici.
Recomandăm întâlnirile copiilor de la 0 până la 5 sau 6 ani. Dacă sunt mai măricei și vor să vină sunt bineveniți.
Vom avea cel puţin 2 ghizi la clasă care vor propune exerciții şi vor susține spaţiul. Adulţii sunt invitaţi să danseze şi să se mişte în primul rând pentru ei înșiși, copiii le vor urma exemplul.
Asociația PETEC este o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan, cu deschidere spre domenii artistice, sociale și umaniste conexe.
IndieBox este o „cutie” cu proiecte independente care activează în domeniul dansului și
performance-ului contemporan
Creație și improvizație în dans / 8-14 ani
Smaranda Găbudeanu și Fabio Maria Gerhold
Luni, 18:00 - 19:30
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
24.2
2.3 / 9.3 / 16.3 / 23.3
Cursul conține elemente de dans contemporan, tehnici somatice, bodywork, real time composition și contact improvisation în demersul de a accesa resursele creative ale corpului, de a dezvolta capacitatea copiilor de a crea împreună compoziții elaborate sau de a improviza cu spontaneitate. Copiii își descoperă propriul limbaj de exprimare corporală a lumii lor interioare și stabilesc o relație conștientă cu exteriorul. Astfel la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcări și compoziții coerente artistic.
Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative care se vor manifesta și dincolo de spațiul studiolui de dans, în sesiuni de lucru la Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Simțurilor, în natură. Vom avea ocazional invitați artiști din alte domenii -actori, artiști vizuali, muzicieni- pentru a ne îmbogăți vocabularul și deschide spre înțelegerea caracterului interdisciplinar al artei contemporane.
După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Pe lângă participarea în numeroase producții artistice, Smaranda a condus ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.
Fabio Maria Gerhold are un background eclectic și internațional, cu studii de dans, design, filosofie, relații internaționale și istorie. Născut în Austria, locuiește în București din 2017. În colaborare cu Centrul Național al Dansului și cu Oficiul de Turism al Austriei, activează ca freelancer în educație, design, marketing și performance. Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, inovație organizațională, lucru cu oameni (mici si mari), design și arhitectură.
Fabio și Smaranda pot fi văzuți împreună pe scena CNDB în spectacolul de dans contemporan pentru copii ”Val si Cetatea sufletelor”, creat de Vava Ștefănescu.
Abonament
250 lei / modul / 5 ședințe
26.2
4.3 / 11.3 / 18.3 / 25.3
Foto: Alina Ușurelu
Ideea fundamentală a cursului este să ne mișcăm bazându-ne pe studiul conceptelor esențiale în dezvoltarea corporală și pe principiile dinamicii. Înainte de toate, copilul trebuie să-și descopere corpul pentru a-și conștientiza posibilitățile și limitele. Ne mișcăm folosind asocierile, imităm corpurile celorlalți și găsim propriile variante creative, stimulând imaginația și relaționarea cu ceilalți; lucrăm individual și în grup, învățăm să împărțim mișcări, idei, întrebări.
Frecventarea unui curs de dans contemporan nu presupune a învăța să dansezi, ci mai degrabă a conștientiza când și cum să te miști și ce ajunge a se numi dans. Prin acest curs copilul dansează lumea lui, dar și lumile din jurul acestuia.
Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare. S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
26.2
4.3 / 11.3 / 18.3 / 25.3
Cursul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea dansului contemporan, un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare. Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.
Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.
Eva Danciu:
Mă numesc Eva Danciu, am 22 de ani, sunt actriță și dansatoare de dans clasic și contemporan. Am făcut liceul de coregrafie (CNA Ion Vidu Timișoara), apoi am lucrat ca si balerina la Opera Națională Română Timișoara timp de 4 ani, timp în care am făcut și facultatea de teatru (UVT Facultatea de muzică și teatru, secția arta actorului). Am colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Teatrul Evreiesc de stat în spectacole de teatru, musicaluri și spectacole de teatru-dans. Dansez de când mă știu și vreau să împart bucuria mișcării cu micuții care încep să își exploreze corporalitatea.
Dans contemporan / 9-11 și 12-14 ani
Raluca Adomnicăi și Cosmin Vasile
Joi, 17:00 - 18:30 / 9-11 ani
Joi, 18:30 - 20:00 / 12-14 ani
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
27.2
5.3 / 12.3 / 19.3 / 26.3
Foto: Alina Ușurelu
Cursul se bazează pe dezvoltarea mișcării corporale printr-un sistem bine structurat, ultilizând principii care stau la baza dansului contemporan, precum contracții, orientare în spațiu, echilibru și dinamica. Vom studia legătura dintre senzații, emoții, imaginar, gândire și creativitate. Învățăm să lucrăm corect cu respirația, iar prin folosirea adecvată a tensiunii și conștientizarea mentală eliberăm epuizarea și căpătăm ușurință în mișcare. Elevii vor dezvolta întelegerea aliniamentului corporal pentru a spori eficiența mișcării, forța și flexibilitatea. Prin acestea, îi vom ajuta să își expună experiențele proprii printr-un proces creativ, personal și subiectiv al corpului. Copiii care parcurg acest program complex, prin practici corporale și expunere scenică devin mai buni, mai conștienți și mai deschiși către social și cultural.
Raluca Adomnicăi este dansator și performer, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în cadrul căruia a studiat dans clasic, contemporan, românesc și de caracter, iar înprezent urmează studiile de creație coregrafică din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”. Pe parcursul anilor a colaborat cu diferite instituții culturale din țară și străinătate printre care Opera Națională București, Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Centrul Național al Dansului București, Camaro Haus Berlin sau Linotip – centru independent coregrafic. A participat la ateliere și workshopuri conduse de coregrafi precum Massimo Gerardi, Eva Sanchez Martz, Marta Ladjanszki, Gigi Căciuleanu sau Andreea Gavriliu unde a studiat diferite tehnici de dans precum, Graham, Cunningham, Limon, Feldenkrais și Gaga. Ii place să vorbească despre dans ca fiind un mijloc de expresie și cunoaștere a corpului prin practici și senzații. Creăm conexiuni între efort și plăcere, suntem conștienți de distanța dintre părțile corpului și de greutatea acestora, devenim mai delicați și recunoaștem importanța energiei și informației care trece prin corp și mai departe în toate direcțiile lui.
Artist emergent în sfera dansului contemporan, Cosmin Vasile este coregraf și dansator profesionist, adept al artelor vizuale și ale spectacolului. După absolvirea Conservatorului de Muzică și Dans Trinity Laban din Londra, acum urmărește să dezvolte și să îmbunătățească calitatea scenei de dans contemporan din România, fiind instruit într-o gama variată de tehnici de dans, atât ca interpret cât și coregraf. Interesul lui artistic constă în dorința de a scoate în evidență corporalitatea mișcării de dans și descoperirea diverselor metode de a aduce la suprafață individualitatea interpreților prin jocul calităților de intensitate, schimb de energie și trăiri intense. În mod creativ, lucrează folosind obiective clare și succinte, straturi ce se acumulează în timp într-un tot complex, coerent și totodată accesibil. Cosmin este interesat să lucreze în domeniul artistic și vrea să își demonstreze experiența în dans, creativitatea și perseverența prin proiecte, colaborări și spectacole.
Școala performativă pentru copii ia startul în acest nou an, începând din 20 ianuarie 2020, la Centrul Național al Dansului București (CNDB) cu noi module de dans contemporan, mișcare și educație artistică adresate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.
Cu ocazia începerii Școlii performative pentru copii, vă invităm duminică, 12 ianuarie, în intervalul orar 12:00-14:00, la un eveniment de tip OPEN Day, unde puteți să faceți cunoștință cu profesorii și să vă familiarizați cu cursurile de dans contemporan, creație și improvizație. La OPEN Day sunt invitații copiii cu vârste începând cu 5 ani, alături de părinții, bunicii sau frații lor. Intrarea este liberă.
Abonamente:
Un curs (5 ședințe) = 300 lei
* Taxa pentru cursul de dans contemporan / 5-6 ani = 250 lei
Abonament 2 cursuri (2 x 5 ședințe) = 500 lei
O ședință = 75 lei
Info & detalii: ; 0729 902 506
Creație și improvizație în dans / 8-14 ani
Smaranda Găbudeanu și Fabio Maria Gerhold
Luni, 18:00 - 19:30
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
20.1 / 27.1
3.2 / 10.2 / 17.2
Cursul conține elemente de dans contemporan, tehnici somatice, bodywork, real time composition și contact improvisation în demersul de a accesa resursele creative ale corpului, de a dezvolta capacitatea copiilor de a crea împreună compoziții elaborate sau de a improviza cu spontaneitate. Copiii își descoperă propriul limbaj de exprimare corporală a lumii lor interioare și stabilesc o relație conștientă cu exteriorul. Astfel la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcări și compoziții coerente artistic.
Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative care se vor manifesta și dincolo de spațiul studiolui de dans, în sesiuni de lucru la Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Simțurilor, în natură. Vom avea ocazional invitați artiști din alte domenii -actori, artiști vizuali, muzicieni- pentru a ne îmbogăți vocabularul și deschide spre înțelegerea caracterului interdisciplinar al artei contemporane.
După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Pe lângă participarea în numeroase producții artistice, Smaranda a condus ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.
Fabio Maria Gerhold are un background eclectic și internațional, cu studii de dans, design, filosofie, relații internaționale și istorie. Născut în Austria, locuiește în București din 2017. În colaborare cu Centrul Național al Dansului și cu Oficiul de Turism al Austriei, activează ca freelancer în educație, design, marketing și performance. Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, inovație organizațională, lucru cu oameni (mici si mari), design și arhitectură.
Fabio și Smaranda pot fi văzuți împreună pe scena CNDB în spectacolul de dans contemporan pentru copii ”Val si Cetatea sufletelor”, creat de Vava Ștefănescu.
Abonament
250 lei / modul / 5 ședințe
22.1 / 29.1
5.2 / 12.2 / 19.2
Ideea fundamentală a cursului este să ne mișcăm bazându-ne pe studiul conceptelor esențiale în dezvoltarea corporală și pe principiile dinamicii. Înainte de toate, copilul trebuie să-și descopere corpul pentru a-și conștientiza posibilitățile și limitele. Ne mișcăm folosind asocierile, imităm corpurile celorlalți și găsim propriile variante creative, stimulând imaginația și relaționarea cu ceilalți; lucrăm individual și în grup, învățăm să împărțim mișcări, idei, întrebări.
Frecventarea unui curs de dans contemporan nu presupune a învăța să dansezi, ci mai degrabă a conștientiza când și cum să te miști și ce ajunge a se numi dans. Prin acest curs copilul dansează lumea lui, dar și lumile din jurul acestuia.
Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare. S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
22.1 / 29.1
5.2 / 12.2 / 19.2
Cursul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea dansului contemporan, un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare. Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.
Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.
Eva Danciu:
Mă numesc Eva Danciu, am 22 de ani, sunt actriță și dansatoare de dans clasic și contemporan. Am făcut liceul de coregrafie (CNA Ion Vidu Timișoara), apoi am lucrat ca si balerina la Opera Națională Română Timișoara timp de 4 ani, timp în care am făcut și facultatea de teatru (UVT Facultatea de muzică și teatru, secția arta actorului). Am colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Teatrul Evreiesc de stat în spectacole de teatru, musicaluri și spectacole de teatru-dans. Dansez de când mă știu și vreau să împart bucuria mișcării cu micuții care încep să își exploreze corporalitatea.
Dans contemporan / 9-11 și 12-14 ani
Raluca Adomnicăi și Cosmin Vasile
Joi, 17:00 - 18:30 / 9-11 ani
Joi, 18:30 - 20:00 / 12-14 ani
Abonament
300 lei / modul / 5 ședințe
23.1 / 30.1
6.2 / 13.2 / 20.2
Cursul se bazează pe dezvoltarea mișcării corporale printr-un sistem bine structurat, ultilizând principii care stau la baza dansului contemporan, precum contracții, orientare în spațiu, echilibru și dinamica. Vom studia legătura dintre senzații, emoții, imaginar, gândire și creativitate. Învățăm să lucrăm corect cu respirația, iar prin folosirea adecvată a tensiunii și conștientizarea mentală eliberăm epuizarea și căpătăm ușurință în mișcare. Elevii vor dezvolta întelegerea aliniamentului corporal pentru a spori eficiența mișcării, forța și flexibilitatea. Prin acestea, îi vom ajuta să își expună experiențele proprii printr-un proces creativ, personal și subiectiv al corpului. Copiii care parcurg acest program complex, prin practici corporale și expunere scenică devin mai buni, mai conștienți și mai deschiși către social și cultural.
Raluca Adomnicăi este dansator și performer, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în cadrul căruia a studiat dans clasic, contemporan, românesc și de caracter, iar înprezent urmează studiile de creație coregrafică din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”. Pe parcursul anilor a colaborat cu diferite instituții culturale din țară și străinătate printre care Opera Națională București, Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Centrul Național al Dansului București, Camaro Haus Berlin sau Linotip – centru independent coregrafic. A participat la ateliere și workshopuri conduse de coregrafi precum Massimo Gerardi, Eva Sanchez Martz, Marta Ladjanszki, Gigi Căciuleanu sau Andreea Gavriliu unde a studiat diferite tehnici de dans precum, Graham, Cunningham, Limon, Feldenkrais și Gaga. Ii place să vorbească despre dans ca fiind un mijloc de expresie și cunoaștere a corpului prin practici și senzații. Creăm conexiuni între efort și plăcere, suntem conștienți de distanța dintre părțile corpului și de greutatea acestora, devenim mai delicați și recunoaștem importanța energiei și informației care trece prin corp și mai departe în toate direcțiile lui.
Artist emergent în sfera dansului contemporan, Cosmin Vasile este coregraf și dansator profesionist, adept al artelor vizuale și ale spectacolului. După absolvirea Conservatorului de Muzică și Dans Trinity Laban din Londra, acum urmărește să dezvolte și să îmbunătățească calitatea scenei de dans contemporan din România, fiind instruit într-o gama variată de tehnici de dans, atât ca interpret cât și coregraf. Interesul lui artistic constă în dorința de a scoate în evidență corporalitatea mișcării de dans și descoperirea diverselor metode de a aduce la suprafață individualitatea interpreților prin jocul calităților de intensitate, schimb de energie și trăiri intense. În mod creativ, lucrează folosind obiective clare și succinte, straturi ce se acumulează în timp într-un tot complex, coerent și totodată accesibil. Cosmin este interesat să lucreze în domeniul artistic și vrea să își demonstreze experiența în dans, creativitatea și perseverența prin proiecte, colaborări și spectacole.
Un nou modul de cursuri de dans contemporan și contact improvisation pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, din 4 noiembrie 2019 la Școala performativă pentru copii.
Abonamente:
Un curs – 6 ședințe x 90 minute: 350 lei
*Dans contemporan 5-6 ani – 6 ședințe x 60 minute: 307 lei
Abonament 2 cursuri (dans contemporan + contact improvistion): 550 lei
O ședință: 75 lei
Info & detalii: ; 0729 902 506
Contact improvisation / 5-7 și 8-14 ani
Smaranda Găbudeanu și Fabio Maria Gerhold
Luni, 17:00 - 18:00 / 5-7 ani
Luni, 18:00 - 19:30 / 8-14 ani
Abonament
350 lei / modul / 6 ședințe
4.11 / 11.11 / 18.11 / 25.11
2.12 / 9.12
Contactul reprezintă fizicalitate, relație cu podeaua, rostogoliri, sărituri, rulări, căderi controlate, schimbarea nivelului față de podea, dar și relația cu cei din jur și includerea tuturor simțurilor în procesul de generare a mișcărilor. Improvizația se referă la antrenarea vitezei de direcționare a atenției către ceea ce se întâmplă în timp real, pentru a crea pe loc compoziții din mișcări spontane. Astfel, la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcările și compozițiile pe care ne dorim să le creăm.
Contact Improvisation presupune îmbunătățirea aptitudinilor motrice și a încrederii în sine și în ceilalți. Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative.
După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Interesul pentru improvizaţie – în sine sau privită ca tehnică de creație – s-a menţinut pe tot parcursul drumului, luând diverse forme, de la improvizație de teatru la real time composition în frame-uri de dans contemporan şi contact improvisation. Smaranda a condus numeroase ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.
Fabio Maria are un background eclectic și internațional, cu studii de filosofie, relații internaționale și istorie. Activează ca freelancer în educație și training, marketing, PR și performance. Momentan pregătește cu Jean-Lorin Sterian video performance-ul „Singuri Acasă“ și colaborează cu Oficiul de Turism al Austriei pe proiecte culturale și de PR. A descoperit practica contact improvisation și a urmat-o cu pasiune, în festivaluri precum Contact Bucharest Festival, Dancefulness Kiev, Snowsurf Contact Festival (Ucraina). Face parte din grupul de profesori ce susțin cursurile și jam-session-urile săptămânale pentru adulți și participă ca dansator în Free improvisation dates.
Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, somatică, inovație în educație și arhitectură.
Abonament
307 lei / modul / 6 ședințe
6.11 / 13.11 / 20.11 / 27.11
4.12 / 11.12
Ideea fundamentală a cursului este să ne mișcăm bazându-ne pe studiul conceptelor esențiale în dezvoltarea corporală și pe principiile dinamicii. Înainte de toate, copilul trebuie să-și descopere corpul pentru a-și conștientiza posibilitățile și limitele. Ne mișcăm folosind asocierile, imităm corpurile celorlalți și găsim propriile variante creative, stimulând imaginația și relaționarea cu ceilalți; lucrăm individual și în grup, învățăm să împărțim mișcări, idei, întrebări.
Frecventarea unui curs de dans contemporan nu presupune a învăța să dansezi, ci mai degrabă a conștientiza când și cum să te miști și ce ajunge a se numi dans. Prin acest curs copilul dansează lumea lui, dar și lumile din jurul acestuia.
Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare. S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.
Abonament
350 lei / modul / 6 ședințe
6.11 / 13.11 / 20.11 / 27.11
4.12 / 11.12
Cursul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea dansului contemporan, un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare. Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.
Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.
Eva Danciu:
Mă numesc Eva Danciu, am 22 de ani, sunt actriță și dansatoare de dans clasic și contemporan. Am făcut liceul de coregrafie (CNA Ion Vidu Timișoara), apoi am lucrat ca si balerina la Opera Națională Română Timișoara timp de 4 ani, timp în care am făcut și facultatea de teatru (UVT Facultatea de muzică și teatru, secția arta actorului). Am colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Teatrul Evreiesc de stat în spectacole de teatru, musicaluri și spectacole de teatru-dans. Dansez de când mă știu și vreau să împart bucuria mișcării cu micuții care încep să își exploreze corporalitatea.
Dans contemporan / 9-11 și 12-14 ani
Raluca Adomnicăi și Cosmin Vasile
Joi, 17:00 - 18:30 / 9-11 ani
Joi, 18:30 - 20:00 / 12-14 ani
Abonament
350 lei / modul / 6 ședințe
7.11 / 14.11 / 21.11 / 28.11
5.12 / 12.12
Cursul se bazează pe dezvoltarea mișcării corporale printr-un sistem bine structurat, ultilizând principii care stau la baza dansului contemporan, precum contracții, orientare în spațiu, echilibru și dinamica. Vom studia legătura dintre senzații, emoții, imaginar, gândire și creativitate. Învățăm să lucrăm corect cu respirația, iar prin folosirea adecvată a tensiunii și conștientizarea mentală eliberăm epuizarea și căpătăm ușurință în mișcare. Elevii vor dezvolta întelegerea aliniamentului corporal pentru a spori eficiența mișcării, forța și flexibilitatea. Prin acestea, îi vom ajuta să își expună experiențele proprii printr-un proces creativ, personal și subiectiv al corpului. Copiii care parcurg acest program complex, prin practici corporale și expunere scenică devin mai buni, mai conștienți și mai deschiși către social și cultural.
Raluca Adomnicăi este dansator și performer, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în cadrul căruia a studiat dans clasic, contemporan, românesc și de caracter, iar înprezent urmează studiile de creație coregrafică din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”. Pe parcursul anilor a colaborat cu diferite instituții culturale din țară și străinătate printre care Opera Națională București, Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Centrul Național al Dansului București, Camaro Haus Berlin sau Linotip – centru independent coregrafic. A participat la ateliere și workshopuri conduse de coregrafi precum Massimo Gerardi, Eva Sanchez Martz, Marta Ladjanszki, Gigi Căciuleanu sau Andreea Gavriliu unde a studiat diferite tehnici de dans precum, Graham, Cunningham, Limon, Feldenkrais și Gaga. Ii place să vorbească despre dans ca fiind un mijloc de expresie și cunoaștere a corpului prin practici și senzații. Creăm conexiuni între efort și plăcere, suntem conștienți de distanța dintre părțile corpului și de greutatea acestora, devenim mai delicați și recunoaștem importanța energiei și informației care trece prin corp și mai departe în toate direcțiile lui.
Artist emergent în sfera dansului contemporan, Cosmin Vasile este coregraf și dansator profesionist, adept al artelor vizuale și ale spectacolului. După absolvirea Conservatorului de Muzică și Dans Trinity Laban din Londra, acum urmărește să dezvolte și să îmbunătățească calitatea scenei de dans contemporan din România, fiind instruit într-o gama variată de tehnici de dans, atât ca interpret cât și coregraf. Interesul lui artistic constă în dorința de a scoate în evidență corporalitatea mișcării de dans și descoperirea diverselor metode de a aduce la suprafață individualitatea interpreților prin jocul calităților de intensitate, schimb de energie și trăiri intense. În mod creativ, lucrează folosind obiective clare și succinte, straturi ce se acumulează în timp într-un tot complex, coerent și totodată accesibil. Cosmin este interesat să lucreze în domeniul artistic și vrea să își demonstreze experiența în dans, creativitatea și perseverența prin proiecte, colaborări și spectacole.
Din data de 17 septembrie reluăm cursurile Școlii performative pentru copii la Centrul Național al Dansului, cu noi cursuri de dans contemporan, contact improvisation și dans casic-contemporan, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. În perioada septembrie-decembrie, Școala performativă va fi alcătuită din 2 module succesive de cursuri, fiecare având o durată de 6 săptămâni.
Începând din această toamnă, vom introduce o nouă grupă de dans contemporan, adresată copiilor mai mari, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Alte noutăți: în cadrul cursurilor de dans contemporan, copiii vor avea ocazia să facă cunoștință și cu dansul clasic-contemporan, sub îndrumarea dansatoarei și actriței Eva Danciu. Vom avea și alți invitați la fiecare dintre cursuri și, pe alocuri, vom părăsi sala de cursuri și vom dansa în alte spații.
Pentru a vă familiariza cu profesorii și cursurile Școlii performative, vă invităm duminică, 8 septembrie, începând cu ora 12:30, la un eveniment de tip OPEN Day, care se va desfășura la CNDB – Sala „Stere Popescu” (B-dul Mărășești 80). Participarea este gratuită; vă rugăm să veniți cu îmbrăcăminte comodă și o sticlă de apă!
Și pentru copiii care au acumulat mai multă experiență de dans și mișcare, am constituit începând din primăvară o grupă specială de dans contemporan – avansați. Pentru a fi inclus(ă), vă invităm să participați la AUDIȚIA care va avea loc duminică, 8 septembrie, la ora 10:30, la CNDB – Sala „Stere Popescu”.
Abonamente:
Abonamente:
Un curs – 6 ședințe x 90 minute: 350 lei
*Dans contemporan 5-6 ani – 6 ședințe x 60 minute: 307 lei
Abonament 2 cursuri (dans contemporan + contact improvistion): 550 lei
O ședință: 75 lei
Info & detalii: ; 0729 902 506
Contact improvisation / 5-7 și 8-14 ani
Smaranda Găbudeanu și Fabio Maria Gerhold
Luni, 17:00 - 18:00 / 5-7 ani
Luni, 18:00 - 19:30 / 8-14 ani
Abonament
307 lei / modul / 5 ședințe
23.9 / 30.9
7.10 / 14.10 / 21.10
Contactul reprezintă fizicalitate, relație cu podeaua, rostogoliri, sărituri, rulări, căderi controlate, schimbarea nivelului față de podea, dar și relația cu cei din jur și includerea tuturor simțurilor în procesul de generare a mișcărilor. Improvizația se referă la antrenarea vitezei de direcționare a atenției către ceea ce se întâmplă în timp real, pentru a crea pe loc compoziții din mișcări spontane. Astfel, la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcările și compozițiile pe care ne dorim să le creăm.
Contact Improvisation presupune îmbunătățirea aptitudinilor motrice și a încrederii în sine și în ceilalți. Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative.
După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Interesul pentru improvizaţie – în sine sau privită ca tehnică de creație – s-a menţinut pe tot parcursul drumului, luând diverse forme, de la improvizație de teatru la real time composition în frame-uri de dans contemporan şi contact improvisation. Smaranda a condus numeroase ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.
Fabio Maria are un background eclectic și internațional, cu studii de filosofie, relații internaționale și istorie. Activează ca freelancer în educație și training, marketing, PR și performance. Momentan pregătește cu Jean-Lorin Sterian video performance-ul „Singuri Acasă“ și colaborează cu Oficiul de Turism al Austriei pe proiecte culturale și de PR. A descoperit practica contact improvisation și a urmat-o cu pasiune, în festivaluri precum Contact Bucharest Festival, Dancefulness Kiev, Snowsurf Contact Festival (Ucraina). Face parte din grupul de profesori ce susțin cursurile și jam-session-urile săptămânale pentru adulți și participă ca dansator în Free improvisation dates.
Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, somatică, inovație în educație și arhitectură.
Abonament
307 lei / modul / 6 ședințe
25.9
2.10 / 9.10 / 16.10 / 23.10
Ideea fundamentală a cursului este să ne mișcăm bazându-ne pe studiul conceptelor esențiale în dezvoltarea corporală și pe principiile dinamicii. Înainte de toate, copilul trebuie să-și descopere corpul pentru a-și conștientiza posibilitățile și limitele. Ne mișcăm folosind asocierile, imităm corpurile celorlalți și găsim propriile variante creative, stimulând imaginația și relaționarea cu ceilalți; lucrăm individual și în grup, învățăm să împărțim mișcări, idei, întrebări.
Frecventarea unui curs de dans contemporan nu presupune a învăța să dansezi, ci mai degrabă a conștientiza când și cum să te miști și ce ajunge a se numi dans. Prin acest curs copilul dansează lumea lui, dar și lumile din jurul acestuia.
Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare. S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.
Abonament
350 lei / modul / 6 ședințe
25.9
2.10 / 9.10 / 16.10 / 23.10
Cursul își propune să îi introducă pe cei mici în lumea dansului contemporan, un teritoriu al descoperirilor și dezvoltării continue, în care limitele sunt constant redefinite, o lume a curajului unde învățăm cât suntem de puternici și de flexibili. Cursul va aborda probleme de motricitate, echilibru, înțelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mișcăm cu plăcere și lejeritate. Vom lucra atât cu structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenței și memoriei motrice, cât și cu improvizații menite să dezvolte curajul, creativitatea și dorința de explorare. Mișcarea este cea mai accesibilă componentă a individului. Felul în care mergem, stăm sau privim conține în sine o infinitate de informații despre trecutul, prezentul și potențialul nostru. Prin încorporarea unor scheme motrice inteligente, ne eliberăm de tensiunile, emoțiile și gândurile negative. Într-o lume care ne bombardează cu idei și imagini prefabricate, corpul nostru este o arhivă vie și singurul indicator onest de înaintare. A te simți bine în pielea ta începe de la a-ți cunoaște și stăpâni corpul. Libertate în mișcare înseamnă fluiditate și creativitate în gândire.
Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale. Din 2016 coordoneaza initiativa Indie Box, fiind responsabila de planificarea si implementarea principalelor programe si proiecte desfasurate sub aceasta umbrela: Flowprints (2016-2018), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019). A Absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. În 2013 a prezentat 1-1 în Explore Dance Festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier. Din 2013 face parte din colectivul TANGAJ DANCE, coordonat de Simona Deaconescu, fiind implicată în producțiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, COUNTERBODY, a museum (theater) si filmul de dans ”Silent Places”. Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante si Anne Dubois. In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” la Circul Metropolitan de stat unde revine în 2018 pentru a realiza coregrafia musicalului “București, Je T’aime”. Din 2014 predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați alături de Simona Deaconescu și Denis Bolborea.
Eva Danciu:
Mă numesc Eva Danciu, am 22 de ani, sunt actriță și dansatoare de dans clasic și contemporan. Am făcut liceul de coregrafie (CNA Ion Vidu Timișoara), apoi am lucrat ca si balerina la Opera Națională Română Timișoara timp de 4 ani, timp în care am făcut și facultatea de teatru (UVT Facultatea de muzică și teatru, secția arta actorului). Am colaborat cu Teatrul Național Timișoara, Teatrul German de Stat, Teatrul pentru copii și tineret Merlin, Teatrul Evreiesc de stat în spectacole de teatru, musicaluri și spectacole de teatru-dans. Dansez de când mă știu și vreau să împart bucuria mișcării cu micuții care încep să își exploreze corporalitatea.
Dans contemporan / 9-11 și 12-14 ani
Raluca Adomnicăi și Cosmin Vasile
Joi, 17:00 - 18:30 / 9-11 ani
Joi, 18:30 - 20:00 / 12-14 ani
Abonament
350 lei / modul / 6 ședințe
26.9
3.10 / 10.10 / 17.10 / 24.10
Cursul se bazează pe dezvoltarea mișcării corporale printr-un sistem bine structurat, ultilizând principii care stau la baza dansului contemporan, precum contracții, orientare în spațiu, echilibru și dinamica. Vom studia legătura dintre senzații, emoții, imaginar, gândire și creativitate. Învățăm să lucrăm corect cu respirația, iar prin folosirea adecvată a tensiunii și conștientizarea mentală eliberăm epuizarea și căpătăm ușurință în mișcare. Elevii vor dezvolta întelegerea aliniamentului corporal pentru a spori eficiența mișcării, forța și flexibilitatea. Prin acestea, îi vom ajuta să își expună experiențele proprii printr-un proces creativ, personal și subiectiv al corpului. Copiii care parcurg acest program complex, prin practici corporale și expunere scenică devin mai buni, mai conștienți și mai deschiși către social și cultural.
Raluca Adomnicăi este dansator și performer, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în cadrul căruia a studiat dans clasic, contemporan, românesc și de caracter, iar înprezent urmează studiile de creație coregrafică din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”. Pe parcursul anilor a colaborat cu diferite instituții culturale din țară și străinătate printre care Opera Națională București, Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Centrul Național al Dansului București, Camaro Haus Berlin sau Linotip – centru independent coregrafic. A participat la ateliere și workshopuri conduse de coregrafi precum Massimo Gerardi, Eva Sanchez Martz, Marta Ladjanszki, Gigi Căciuleanu sau Andreea Gavriliu unde a studiat diferite tehnici de dans precum, Graham, Cunningham, Limon, Feldenkrais și Gaga. Ii place să vorbească despre dans ca fiind un mijloc de expresie și cunoaștere a corpului prin practici și senzații. Creăm conexiuni între efort și plăcere, suntem conștienți de distanța dintre părțile corpului și de greutatea acestora, devenim mai delicați și recunoaștem importanța energiei și informației care trece prin corp și mai departe în toate direcțiile lui.
Artist emergent în sfera dansului contemporan, Cosmin Vasile este coregraf și dansator profesionist, adept al artelor vizuale și ale spectacolului. După absolvirea Conservatorului de Muzică și Dans Trinity Laban din Londra, acum urmărește să dezvolte și să îmbunătățească calitatea scenei de dans contemporan din România, fiind instruit într-o gama variată de tehnici de dans, atât ca interpret cât și coregraf. Interesul lui artistic constă în dorința de a scoate în evidență corporalitatea mișcării de dans și descoperirea diverselor metode de a aduce la suprafață individualitatea interpreților prin jocul calităților de intensitate, schimb de energie și trăiri intense. În mod creativ, lucrează folosind obiective clare și succinte, straturi ce se acumulează în timp într-un tot complex, coerent și totodată accesibil. Cosmin este interesat să lucreze în domeniul artistic și vrea să își demonstreze experiența în dans, creativitatea și perseverența prin proiecte, colaborări și spectacole.