Educație și formare
Info
Cursurile se reiau din 18 septembrie!
Școala performativă pentru copii, adresată celor cu vârste între 6 și 14 ani, își redeschide porțile pe 18 septembrie 2023 cu o nouă serie de cursuri centrate pe dezvoltarea creativității, expresivității, tehnicii și limbajului corporal specific dansului contemporan și teatrului.
Noul modul oferă clase de dans contemporan, de teatru precum și de creație și repertoriu, cu accent pe lucrul la momente coregrafice care urmează să fie puse în scenă în decursul anului școlar 2023.
În prima săptămână va fi realizată o selecție pentru clasele de creație și repertoriu având ca scop repartizarea copiilor la clasa potrivită pentru nivelul acestora de pregătire.
Lansată de Centrul Național al Dansului București în martie 2018, Școala performativă pentru copii este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Școala performativă se întinde pe durata anului școlar și integrează cursuri de dans contemporan, creație și improvizație, precum și alte ateliere și activități de educație artistică pentru copii.
„Asumarea unui program de educație artistică pentru copii presupune un ritual al dirijării atenției către corp, cu o frecvență regulată. Asumarea are dublu sens: părinții și copiii pe de o parte și profesorii pe de alta. Programul structurat pe mai multe componente nu are intenția de a scoate specialiști la una dintre discipline, ci de a dezvolta abilitatea de a vehicula mai multe tipuri de informații și antrenament corporal artistic.
Școala performativă asigură cadrul pentru a genera un tip individual de acuitate a observației și a întrebuințării resurselor corporale, dezvoltarea plăcerii de a utiliza bagajul intuitiv cu care toți copiii sunt înzestrați, activarea imaginarului corporal și vizual al copilului în structurarea unui discurs artistic propriu, dar și un antrenament corporal complex care se relaționează cu alte domenii artistice și expresii culturale actuale.
Ce distinge dansul de sport este abilitatea/ capacitatea de a crea sensuri de comunicare artistică, în care mintea și gândirea sunt una cu corpul; cultivarea abilităților corporale servește unui tip de performanță ce are vocația comunicării de idei.
Dansul ca formă de cunoaștere, de adecvare la context, la lume.”
Vava Ștefănescu, Manager CNDB