StartDans Retrospectiv
- Dans & performance
- Eveniment găzduit
- Intrare liberă
90 min.
Info
„StartDans Retrospectiv” aduce împreună rezultatele proiectului desfășurat în 4 orașe – Târgoviște, Slobozia, Buftea și Giurgiu. Acest demers a urmărit să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și la formarea de public nou în rândul comunităților din orașele alese.
Timp de 4 săptămâni, o echipă de artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) au explorat spațiul urban al orașelor, propunând momente de dans contemporan acompaniate de muzică live, în diferite locații din oraș, au realizat un spectacol real time composition într-un spațiu cultural și au susținut ateliere de dans contemporan pentru copii, adulți și adolescenți.
PROGRAM-ul StartDans Retrospectiv:
- PROIECȚIE „EXPLORARE URBANĂ STARTDANS”
Pe parcursul săptămânilor de proiect, artiștii vizuali au explorat foto-video orașele, au surprins cadre, reacții și fragmente din experiența noastră acolo. Totodată, au realizat ”amprenta video” a săptămânii pe care am integrat-o în spectacolul final din fiecare săptămână.
- PERFORMANCE REAL TIME COMPOSITION
Pornind de la experiența acumulată pe parcursul călătoriilor, vom construi în timp real acest performance. Întrucât echipa a trecut printr-un întreg proces, complet diferit de ceea ce știau înainte că ar putea însemna „a performa” în spațiul public, aceștia au câștigat o experiență profesională aparte de care se folosesc în construirea acestui moment performativ. Ce a rămas în noi după acest proiect? Ce s-a schimbat între noi?
- DISCUȚIE CU ECHIPA PROIECTULUI:
Credem în dialog și în schimbul de informație. Pe parcursul proiectului am cunoscut „lumi diferite” nu departe de București. Am interacționat cu locuitorii, am creionat câteva propuneri viitoare de proiect. Ce se va concretiza și ce va rămâne la stadiul de „idei de moment”? Care este rolul coregrafilor/dansatorilor în educarea publicului și accesibilizarea dansului contemporan pentru o categorie cât mai vastă de oameni? Cine este „responsabil” de activarea publicului în orașele mici? Cât effort trebuie cere continuitatea? Care este utilitatea dansului contemporan în societatea contemporană românească? Cum răspunzi practice întrebării „Când mai veniți?” Vom încerca, împreună cu voi, să găsim răspunsuri, să cooperăm și să ne inspirăm pentru a putea crește în viitor, impactul acestui proiect.
Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.