fbpx

Proiectul MODINA – Movement Digital Intelligence and Interactive Audience

© proiectul Moving Digits de Stephan Jürgens
© proiectul Moving Digits de Stephan Jürgens

Despre Modina

Proiectul “Mișcare, inteligență digitală și public interactiv” (MODINA) își propune să extindă posibilitățile creative ale spectacolelor de dans contemporan și să sporească experiența publicului cu ajutorul tehnologiei digitale – cu accent pe explorarea inteligenței artificiale (AI) și a interacțiunii cu publicul, la fața locului și online. Acest obiectiv are două abordări interconectate, care vizează artiștii din domeniul dansului, artiștii media (tehnologi creativi) și publicul.

Prima abordare este de a dezvolta capacitatea artiștilor din domeniul dansului și a artiștilor media în ceea ce privește noile abordări digitale și bazate pe inteligență artificială în dans – pentru pregătirea, interpretarea, distribuirea și reutilizarea lucrărilor de dans (inclusiv online) – prin colaborarea dintre artiști, tehnologi și echipa noastră.

Cea de-a doua abordare este de a permite publicului să se implice în spectacole într-un mod sporit: îmbunătățind contextul scenic cu ajutorul tehnologiei; folosind strategii de interacțiune cu publicul; prin canale online; sau o combinație a acestora.

Partenerii proiectului sunt 3 instituții academice și 5 centre de dans, din 6 țări, și anume:

Centrele de dans reprezintă principala interfață cu comunitatea artistică și cu publicul. Universitățile oferă cunoștințe și soluții tehnice și teoretice.

MODINA este un proiect de 3 ani, care se va încheia în martie 2026. Rezultatele proiectului vor fi: noi piese de dans; spectacole, ateliere de lucru și seminarii; noi instrumente software pentru spectacole de dans contemporan; noi teorii și cele mai bune practici pentru dans și tehnologie; creșterea experienței, a cunoștințelor și a oportunităților pentru artiști; îmbunătățirea și extinderea publicului pentru dans.

MODINA este cofinanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene, cu 1 milion de euro (70% din bugetul total al proiectului).

Știri

Sari la conținut