Proiectul MODINA (Movement, Digital Intelligence and Interactive Audience) își propune să extindă posibilitățile creative ale spectacolelor de dans contemporan și să sporească experiența publicului, folosind tehnologia digitală – cu accent pe explorarea inteligenței artificiale (AI) și a interacțiunii cu publicul, la fața locului și online. MODINA este un proiect de cooperare Europa Creativă cu o durată de 3 ani, cofinanțat de Uniunea Europeană.
În cadrul intersecției dintre dansul contemporan și tehnologie, se acordă o atenție tot mai mare inteligenței artificiale (computerele ca parteneri creativi) și interacțiunii cu publicul (trecerea de la spectatori pasivi la participanți activi). Acest lucru creează provocări interesante pentru artiștii din domeniul dansului și pentru tehnologii creativi: cum să integrezi sistemele computaționale și membrii publicului într-un spectacol ca și co-creatori, într-un mod care să îmbunătățească munca artistică?
În cadrul MODINA, deschidem un apel pentru rezidențe artistice pentru duouri multidisciplinare, care să cuprindă competențe în domeniul dansului și al tehnologiei (în special legate de creativitatea computațională și interacțiunea cu publicul), de exemplu: un dansator/coregraf și un tehnolog creativ. În prima etapă a MODINA, organizăm 5 rezidențe de 8 săptămâni, în 5 centre de performanță: CNDB (România), Kino Siska (Slovenia), STL (Estonia), tanzhaus nrw (Germania) și Trafo (Ungaria). Aceste rezidențe vor beneficia de mentorat din partea partenerilor academici, de la 3 universități: Hochschule Düsseldorf, Universitatea din Tallinn și Universitatea din Lisabona.
Cele cinci rezidențe de 8 săptămâni vor avea loc între noiembrie 2023 și aprilie 2024 (consultați formularul de candidatură disponibil AICI pentru datele specifice).
DEADLINE: 24 mai
Informații despre implementarea și desfășurarea proiectului în articolul original în limba engleză, disponibil AICI.
Pentru informații suplimentare: