fbpx

Reedans: Jivko Jeliazvok – Derida Dance Company

  • Artist talk
  • Intrare liberă

Info

Pentru partea finală a rezidențelor REEDANS 2019, suntem bucuroși să îl prezentăm pe Jivko Jeliazkov (BG), mentorul care a fost invitat să ghideze procesul creativ al celei de-a patra rezidente REEDANS, Elena Vertegel (UKR).

Cofondator și director de artă al primului centru de dans contemporan din Bulgaria, Derida Dance Center, din Sofia, Jivko Jeliazkov a produs peste 21 de spectacole din 2001. Folosim această ocazie pentru a vă invita să vă întâlniți cu artistul și să participați la o discuție despre : Rezidențele artistice ca o oportunitate de schimb internațional activ între artiști Jivko va introduce, de asemenea, modelul de lucru al Derida Dance Center ca o structură independentă care funcționează într-o țară fără subvenții vizate de stat în sectorul cultural independent. Vor fi prezentate două dintre cele mai importante și stabilite proiecte ale Derida Dance Center – programul educațional și de formare în dans contemporan Dance PORT Derida, precum și Derida Dance Center Residency Program, care este recunoscut ca una dintre primele cinci cele mai bune practici de către Comisia Europeană.

Deci, de ce sunt importante rezidențele artistice internaționale?
Care este contextul practicilor de dans contemporan din Bulgaria?
Care sunt asemănările dintre contextul românesc și cel bulgar?
Care sunt lecțiile și cum ar putea fi aplicate?

Vă invităm cu drag să participați la această conversație, la locul nostru preferat din Cluj, spațiul RAP la Fabrica de Pensule.

Sari la conținut