fbpx

8 days a week

  • Dans & performance
  • În cadrul proiectului Distanțe și reapropieri

50 min.

Info

Dragii noștri, din motive obiective, independente de voința CNDB, suntem nevoiți să anulăm reprezentațiile spectacolelor „Outcome” și „Less might be more, but sometimes less is just nothing” de pe 9 octombrie. În schimb, sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11:00, vom transmite pe pagina de Facebook documentarele realizate de Bogdana Pascal despre cele două spectacole. Cei care au achiziționat bilete online (de pe site-ul kompostor.ro) vor primi contravaloarea sumei prin virament bancar. Ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere!

Educat și format ca dansator și coregraf, artistul Eduard Gabia revine pe scena Centrului Național al Dansului București în triplă ipostază: aceea de performer al versiunii inițiale a lucrării ”Outcome”, semnată de Manuel Pelmuș, pe care o revizitează cu propriul corp după 20 de ani, și aceea de autor care intră pentru prima dată în propria lucrare – ”8 days a week” – după 15 ani de la premiera sa la Kaaitheater Bruxelles, în 2006. Cele două lucrări vor fi prezentate ca double bill, în 9 octombrie la CNDB. Prezentarea ”8 days a week” creează totodată ocazia reîntâlnirii cu dansatoarea Carmen Coțofană, una dintre interpretele distribuției inițiale ale spectacolului.

8 days a week” este spectacolul creat de Eduard Gabia și prezentat în premieră în 2006 fiind o coproducție CNDB și Kaaitheater Bruxelles. Pentru crearea spectacolului, echipa artistică de atunci (Eduard Gabia, Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Brynjar Bandlien și Beniamin Boar) a beneficiat de o rezidenţă de creaţie la Kaaitheater, unul dintre cele mai prestigioase teatre europene de dans contemporan, unde a și avut două reprezentații.

8 days a week este un spectacol construit pe baza unei practici de mișcare ingenioasă, pe care Gabia a experimentat-o ludic el însuși înainte să elaboreze un întreg kit de instrumente pe care îl livrează dansatorilor spre propria folosință. Nimic mai simplu, nimic mai dificil. În 16 și 17 iulie autorul lucrării intră, în premieră, în propria lucrare alături de una dintre interpretele versiunii originale a spectacolului.

“În realitatea lumii înconjurătoare acțiunile noastre sunt compuse din două tipuri de interacțiune, ne spune Gabia. Informațional – avem cunoștințele necesare respectivei acțiuni. Energetic – cunoaștem, dispunem, de cantitatea exactă de energie pentru îndeplinirea respectivei acțiuni. Acțiunea este punctul de întâlnire a celor două perspective, pe care eu în 8 days a week am încercat să-l dezechilibrez transformând fiecare acțiune într-un „eșec”, într-o „greșeală”. Și din greșeală în greșeală se adună o realitate normală, firească.”

Eduard Gabia

IMPORTANT: Accesul la eveniment se face pe baza ultimelor reglementări privind măsurile de siguranță împotriva SARS-CoV-2. Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Conceptul si coregrafia: Eduard Gabia
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Carmen Coțofană, Diana Dragu, Eduard Gabia, Laura Murariu, Adrian Popiță

Lucrare prezentată în cadrul proiectului Distanțe și reapropieri.

Producția
Centrul Național al Dansului (CNDB)

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mențiuni speciale

Se achiziționează un singur bilet în baza căruia este permis accesul la ambele spectacole din ziua respectivă.

Sari la conținut