Știri

20.10.2022

back

CNDB în cadrul FNT 2022!

CNDB în cadrul FNT 2022!

Ne bucurăm că anul acesta programul Festivalului Național de Teatru, derulat sub tema Granițe fragile. Istorii fluide include două co-producții CNDB:

Documentarul OMISSION POSSIBLE realizat de Mutual_Loop (Martina Tritthart/Holger Lang, Austria)
6 noiembrie | 16:00
Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier

Filmul a fost realizat în urma instalației omonime de la SalaOmnia, o intervenție de lumini și media site-specific la care au fost invitați să participe cu înregistrări (audio, video sau fotografii) despre oraș artiști locali, Evenimentul a fost derulat în cadrul proiectului s[a]it{life}, în parteneriat cu CNDB și cu sprijinul Ministerului austriac al Afacerilor Europene și Internaționale și al Forumului Cultural Austriac la București.

Mai multe detalii aici.

(anti)aging.după 10 ani – concept, coregrafie și interpretare: de Mădălina Dan & Mihaela Dancs
12 noiembrie | 19:00
CNDB-Sala Stere Popescu

(anti)aging este un spectacol-arhivă în permanentă construcție, creat în 2011 și conceput pentru a avea etape succesive, pe o durată de 30 de ani, până în 2041, un spectacol-cadru în care timpul, evoluția naturală a unei colaborări întinse pe o perioadă de 30 de ani și parcursul vietilor personale/profesionale devin material performativ.

Mai multe detalii despre spectacol și despre cele două artiste aici.(https://cndb.ro/events/antiaging-dupa-10-ani)

Citește și articolul publicat în Scena9 de Oana Stoica aici. â

Granițe. Riscuri. Urgențe maraton performativ
13 noiembrie | 15:00
CNDB-Sala Stere Popescu

Artiste și artiști, scriitori și scriitoare din arii diferite vor avea o intervenție de maxim 10 minute, în care vor aborda o problematică pe care o consideră urgentă pentru zona lor de interes artistic.
Mai multe detalii despre eveniment aici.

Apreciem argumentul curatorilor FNT 2022Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari pentru lentila nuanțată, prin care au asumat o selecție „atentă la capacitatea spectacolelor de a interoga, în multiple moduri, prezentul, asumându-și riscul de a neliniști și de a abandona reflexele previzibile ale divertismentului facil.”

Sari la conținut