fbpx

Știri

17.3.2023

back

Willy Prager și absolvenții Academiei de Dans și Performance invitați la Tanzhaus NRW!

Willy Prager și absolvenții Academiei de Dans și Performance invitați la Tanzhaus NRW!

Spectacolul ”Less might be more but sometimes less is just nothing”, realizat de coregraful bulgar Willy Prager împreună cu studenții din prima ediție a Academiei de Dans și Performance a CNDB, a fost invitat la Tanzhaus NRW, din Dusseldorf, unde va fi prezentat pe 17 și 18 martie.

Spectacolul este inspirat de formația de disco Zoom, înființată în 1973, în Spania, și explorează relația dintre arta vizuală și cultura dansului disco. Willy Prager, artistul care a conceput spectacolul, este interesat de procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale și a elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a unui material de performance preexistent.

În contextul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, care au redus comunicarea, interacțiunea și participarea, spectacolul ”Less might be more but sometimes less is just nothing” explorează dacă mai puțin este încă mai mult sau dacă nu este nimic. Într-o perioadă în care arta contemporană urma principiul modernității ”less is more”, acest spectacol reprezintă o provocare a acestei teze și o explorare a limitei dintre ”mai puțin” și ”nimic”.

Invitația la Tanzhaus NRW reprezintă o recunoaștere a valorii și originalității spectacolului, dar și a talentului studenților din Academia de Dans și Performance a CNDB, care au participat la crearea acestuia. 

Pentru mai multe informații și bilete, click aici.

Sari la conținut