fbpx

Știri

24.5.2023

back

Orașul vorbește: Totul pentru endorfine – ateliere de dans pentru publicul larg

Orașul vorbește: Totul pentru endorfine – ateliere de dans pentru publicul larg

Totul pentru endorfine propune un „cardio contemporan” la intersecția dintre antrenamentele de fitness şi cursurile de dans contemporan, care stimulează atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea și starea de bine. ”Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine!”, spune coregrafa Alexandra Mihaela Dancs, autoarea, în 2016, a acestui format produs şi găzduit de CNDB. Totul pentru endorfine susține mișcarea și dansul în cantități nelimitate. Responsabili cu eliberarea endorfinelor: Alexandra Mihaela Dancs, Andreea Novac, Paul Dunca/Paula Dunker, Vlad Benescu.

Despre energie, starea de bine şi efectul endorfinelor asupra organismului vorbeşte, la Jurnal de dans, coregrafa Andreea Novac. Următorul curs se întâmplă luni, 29 mai, de la ora 19.30 la ora 21.00, la CNDB.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut