Știri

06.7.2022

back

Program de formare pentru producători în Academia de Dans și Performance 2022-2023

Program de formare pentru producători în Academia de Dans și Performance 2022-2023

Centrul Național al Dansului București (CNDB), în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad), lansează Programul de formare pentru producători în artele performative din cadrul Academiei de Dans și Performance 2022-2023. 

Cea de-a doua ediție a Academiei are misiunea de a integra în circuitul profesional tinerii artiști și producători în artele performative, printr-o pregătire intensivă și de durată. 

Programul pentru producători se derulează pe parcursul anului academic 2022-2023 și este compus din trei module de studiu (ateliere, cursuri, prezentări etc.), însoțite de sesiuni de mentorat, teme de lucru teoretice și aplicate, internship-uri internaționale și practică în producția artistică. 

Programul vizează profesionalizarea producției artistice prin crearea unui cadru teoretic și practic de învățare, adaptat la contextul actual al artelor performative, și se adresează atât producătorilor deja activi, cât și celor în formare. 

Curricula cuprinde cursuri și ateliere de istoria și teoria dansului contemporan și performance-ului, management cultural, politici culturale, legislație și fiscalitate în domeniul artistic, resurse și finanțare, producție în dans contemporan, infrastructură culturală, logica și dinamica proiectelor artistice, rețele și networking internațional, public și receptare/ mediere culturală, precum și conștientizarea rolului producătorului ca parte din, dar și generator de context socio-politico-cultural.

CALENDAR:
Modulul I – 23 ianuarie – 17 februarie 2023  (modul intensiv de cursuri și ateliere)
Modulul II – 2-26 mai 2023 (modul intensiv de cursuri și ateliere + practică)
Program de mentorat: perioada ianuarie – mai 2023 (teme de lucru, sesiuni online)
Internship-uri locale și internaționale (2023)
Rezidențe de producție (2023)

Taxă de participare: 1500 lei

ÎNSCRIERE
Open call (septembrie 2022) TBA

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.