fbpx

Știri

21.11.2022

back

Program de formare pentru producători în Academia de Dans și Performance 2022-2023

Program de formare pentru producători în Academia de Dans și Performance 2022-2023

Centrul Național al Dansului București (CNDB), în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad), lansează Programul de formare pentru producători în artele performative din cadrul Academiei de Dans și Performance 2022-2023. 

Cea de-a doua ediție a Academiei are misiunea de a integra în circuitul profesional tinerii artiști și producători în artele performative, printr-o pregătire intensivă și de durată. 

Programul de formare pentru producători este dedicat celor care vor să se profesionalizeze în producția artelor performative, cu focus pe dans și performance. Desfășurat în perioada februarie-mai 2023, cu un curriculum generos și un ritm propice asimilării, programul așteaptă candidaturi atât de la producători la început de drum, cât și de la producători deja activi. Cursanții vor intra într-un parcurs de învățare teoretic și practic, la finalul căruia vor fi integrat noțiunile și experiențele necesare unui producător profesionist: de la politici culturale, instrumente administrative și de lucru în echipă, până la sesiuni de networking, mentorat și practică în organizații de profil.

Programul conține cursuri teoretice, ateliere, întâlniri cu profesioniști, sesiuni de mentorat și practică ghidată, toate în folosul integrării profesionale a cursanților în domeniul producției de spectacol, cu precădere dans și performance.

Profesori: Corina Șuteu, Marijana Cvetković, Oana Radu, Alexandra Schmidt, Raluca Iacob Pop, Vava Ștefănescu, Elena Calistru, Mihai Mihalcea, Lucian Vărșăndan și alții
Mentori: Andreea Andreei, Carmen Coțofană, Laura Trocan
Director de program: Corina Șuteu

Programul pentru Producători este structurat în trei module:

  • Contextul general al producției în artele performative / dans contemporan
  • Instrumentele de lucru ale producătorului
  • Instituții, organizații și rețele culturale

Calendar înscriere:
Selecția participanților în Programul pentru Producători se desfășoară în 2 etape:

  1. Înscriere prin formular aici
  2. Termen limită: 18 decembrie 2022
  3. Interviu: 19 – 21 decembrie 2022

Condiții de participare:
Înscrierea este gratuită. Cei selectați vor plăti o taxă de participare de 1500 de lei.

Intervențiile se vor derula în limba română și engleză.
Structura programului AICI.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut