fbpx

Știri

03.11.2022

back

Orașul vorbește: Irina Botea Bucan, artistă vizuală și cercetătoare, profesoară a Academiei CNDB

Orașul vorbește: Irina Botea Bucan, artistă vizuală și cercetătoare, profesoară a Academiei CNDB

Luana Plesea ne face cunoștință cu o altă profesoară al Academiei de Dans și Performance CNDB, dar și cu un student.

Irina Botea Bucan, artistă vizuală şi cercetătoare, profesoară la Universitatea de Artă Bucureşti şi la School of The Art Institute of Chicago, care urmează studiile doctorale la Goldsmiths University of London, consideră că arta este interdisciplinară sau transdisciplinară, disciplinele nu sunt separate. “Este foarte important până la urmă cum o idee este tradusă în diferite medii şi cum orice idee poate să capete diferite forme. Studentul decide care sunt nevoile unei lucrări”.

Hunor Varga este cursant al Academiei. A terminat actoria în limba maghiară în 2019, iar din  2021 este masterand al facultatii de teatru și film din Cluj Napoca.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut