fbpx

Știri

10.11.2022

back

Orașul vorbește: Galina Borissova și George Pleșca, între efort, spațiu și formă

Orașul vorbește: Galina Borissova și George Pleșca, între efort, spațiu și formă

Dublu-nominalizată la premiul Ikar pentru performance, medaliată cu aur la Competiția de solo-uri din Serbia, cu peste 50 de proiecte de scenă (din Suedia până-n SUA and everything in between), a doua profesoară din Academia de Dans și Performance CNDB vrea să-i pregătească pe cursanți în eliberarea tensiunii excesive. Intră-n joc imagini de dans, experimentarea cu diferite calități ale mișcărilor și mult chef de lucru.

Galina Borisova este o dansatoare și coregrafă a cărei muncă are un puternic aspect teatral. S-a remarcat pentru prima dată în mod semnificativ la American Dance Festival’96, unde a participat în cadrul International Choreographers Residency Program. În 1998, a obținut premiul I pentru performance-ul “A Never Ending Story” în Groeningen/Olanda la International Choreographer’s competition. Galina este autoarea cărții „Imagini de dans și preferințe artistice”, publicată la Noua Universitate Bulgară.

E o bloggeriță activă și scrie critică și texte despre dans.

Între teorie și practică, între vertical și orizontal, între atitudinea mea și a ta față de exprimarea personală, ne vom concentra de asemenea pe ce înseamnă să fii într-un grup, în ce măsură insistăm asupra identificării sau diferențierii. Atelierul facilitează înțelegerea diversității.

– Galina Borisova

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut