fbpx

Știri

09.1.2023

back

Orașul vorbește: discuție cu Ana Papadima și Mihai Mihalcea

Orașul vorbește: discuție cu Ana Papadima și Mihai Mihalcea

La începutul lui octombrie, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti lansa a doua ediţie a unui proiect unic în România. Academia de Dans şi Performance. Singurul program din ţară care formează dansatori profesionişti în aria dansului contemporan şi a artelor performative şi care îi sprijină pe tineri să aibă acces la sistemul artistic european. De-a lungul acestor luni aţi cunoscut, la Jurnal de dans, o parte dintre cursanţii şi profesorii Academiei. Unii, cu aşteptările, emoţiile şi experienţele trăite în sala de curs, ceilalţi, cu perspective noi, cu experienţa internaţională, diversă.

La ultimul Jurnal de dans din acest an, invitaţii Luanei Pleşea sunt Ana Papadima, cea care are în grijă departamentul de educaţie şi formare al CNDB şi, implicit, Academia de Dans şi Performance, şi Mihai Mihalcea, director programe şi proiecte la CNDB.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut