fbpx

Știri

18.11.2022

back

Orașul vorbește: Cosmin Vasile, dansator, coregraf și profesor

Orașul vorbește: Cosmin Vasile, dansator, coregraf și profesor

Copiii au natural libertatea de mișcare necesară în dansul contemporan.

– Cosmin Vasile

Ajunsă la a doua ediție, Academia de Dans și Performance CNDB este un program intensiv de educație și formare în dansul contemporan, dedicat dansatorilor și producătorilor la început de drum.

Puțin „mai bătrână” decât Academia este Școala performativă CNDB pentru copii. Lansată de Centrul Național al Dansului în martie 2018, este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Ce se predă la această școală? Cât de folositoare le poate fi copiilor, indiferent dacă vor alege sau nu să urmeze o carieră în dansul contemporan?

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut