fbpx

Știri

06.10.2022

back

Orașul vorbește: CNDB lansează cea de-a doua ediţie a Academiei de Dans şi Performance

Orașul vorbește: CNDB lansează cea de-a doua ediţie a Academiei de Dans şi Performance

5 octombrie 2022

Să dansezi înseamnă să fii liber. Academia CNDB te duce… oriunde te poartă pașii.

Centrul Național al Dansului București a lansat a doua ediție a Academiei de Dans și Performance.

Comédie-Française din Paris, Opera din Lyon, Teatrul Bolșoi din Moscova, Universitatea de Arte din Berlin, Broadway din New York, ImPulsTanz Viena, Batsheva Dance Company din Tel Aviv sau Opera Națională Olandeză sunt doar câteva dintre teatrele și companiile la care activează profesorii ce vor sosi curând la Centrul Național al Dansului București.

13 dansatori și performeri la început de drum vor beneficia de un an intensiv de educație și formare în dans, care a început chiar luni, 3 octombrie. Pe parcursul acestui an academic vom afla prin ce experienţe trec şi îl vom urmări şi cunoaşte mai bine pe fiecare dintre tinerii participanţi.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.


Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut