fbpx

Perspective în mișcare: atelier, performance, improvizație, discuție

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • În cadrul proiectului Dansuri de curte

4 ore.

©Daniel&Andrew

Info

Centrul Național al Dansului București (CNDB) devine vara aceasta un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. CNDB lansează „Dansuri de curte”, un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 va fi amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți vor propune evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie. 

Libertatea de a alege, de a construi, de a încerca poate fi pe cât de revigorantă pentru unii, pe atât de intimidantă pentru alții. Faptul că putem interveni în cursul lucrurilor, că nimic nu este decis până la capăt, poate naște atât sentimente de responsabilitate și inspirație, cât și confuzie sau blocaj. Intuiția că suntem la un pas de ceva cu totul nou și revoluționar și frica de a greși, de a pierde ce am adunat sau ce știm reflectă ceva din natura umană – nevoia permanentă de schimbare și în același timp de certitudine. 

Improvizația în dans se confruntă tocmai cu acest paradox: potențialul permanent a ceva nou și unic și riscul de a repeta mereu același limbaj. Astfel, improvizația poate provoca interes nu doar ca formă de compoziție, dar și pentru implicațiile sale filosofice și teoretice. Te poate pune pe gânduri și fără vreo pretenție terapeutică, să te facă mai degrabă să te reconciliezi cu natura umană contradictorie. Confruntarea la nivel mental, emoțional și corporal cu aspectul paradoxal al compoziției prin improvizație naște posibilitatea lărgirii perspectivei asupra lucrurilor și în același timp a sensibilizării față de detalii și situații concrete. 

Astfel, ne luăm libertatea de a vă invita la ceva pe cât de simplu pe atât de complicat. Un eveniment experiențial în care sunteți invitați sa fiți atât participanți cât și spectatori.

Facilitator si performer : Negru Virginia
Artiști/performeri invitați: Mădălina Dan, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Cătălin Diaconu (mișcare și dans), Victor Podeanu (muzică live)

Program activitati:

Atelier de improvizație prin mișcare și dans (60’-80’)

Prezentarea unui moment performativ de compoziție prin improvizație cu cinci dansatori și un muzician (30’)

Structură de improvizație de grup (30’)

Discuție de final (30’)

Producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Știri

Sari la conținut