fbpx

Iluzionistele

  • Dans & performance
  • În cadrul proiectului „Distanțe și reapropieri”

50 min.

Info

„Iluzionistele” a avut premiera în 2009. În 2021, lucrarea semnată de Mădălina Dan revine pe scenă cu o nouă generație de performeri.

Spectacolul este o prelungire a etapei ludice din primele stadii ale vieții, caracterizată prin joc, inocență și entuziasm continuu în a percepe și a transforma lumea. Respinge automatismele, clasificările și simplificările care iau locul magiei în viața de adult și revine la logicile și relaționările care fac realitatea și imaginarul, invizibilul și vizibilul, posibilul și imposibilul să se întrepătrundă în gândirea nediferențiată a copiilor.

Refacerea spectacolului oferă autoarei ocazia de a-și asuma demersul artistic de atunci dintr-o perspectivă mai matură, dar și de a-și asuma și sublinia identitatea și realitatea feminină, prin cercetarea de noi modalități de exprimare prin mișcare, chestionarea convenției scenice, metode compoziționale aplicate în improvizație, abordări sincretice de exprimare cu mișcare, sunet, obiecte, text.

Materialul creează o punte de legătură între prezențele feminine din distribuția originală – Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Mihaela Dancs și noua distribuție – Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu și Virgina Negru.

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan
Coregrafia: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virginia Negru, Madalina Dan
Costume: Paula Dunker
Asistență producție: Georgia Măciuceanu
Asistență costume și scenografie : Smaranda Găbudeanu
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virginia Negru

Lucrare prezentată în cadrul proiectului Distanțe și reapropieri.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

06.08.2021

vineri

19:30

vineri

19:30

Iluzionistele

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan

Iluzionistele

10.08.2021

marți

19:30

marți

19:30

Iluzionistele

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan

Iluzionistele
Sari la conținut