fbpx

Iluzionistele

  • Dans & performance
  • În cadrul proiectului „Distanțe și reapropieri”

50 min.

10.08.2021

marți

19:30

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești, 80-82)

Info

În 2021, „Iluzionistele”, de Mădălina Dan, revine pe scenă cu o nouă generație de performeri. Varianta inițială a lucrării a fost prezentată pentru prima dată în 2009.

Spectacolul este o prelungire a etapei ludice din primele stadii ale vieții, caracterizată prin joc, inocență și entuziasm continuu în a percepe și a transforma lumea. „Iluzionistele” respinge automatismele, clasificările și simplificările care iau locul magiei în viața de adult și revine la logicile și relaționările care fac realitatea și imaginarul, invizibilul și vizibilul, posibilul și imposibilul să se întrepătrundă în gândirea nediferențiată a copiilor.

Refacerea spectacolului oferă autoarei ocazia de a-și asuma demersul artistic de atunci dintr-o perspectivă mai matură, dar și de a-și asuma și sublinia identitatea și realitatea feminină, prin cercetarea de noi modalități de exprimare prin mișcare, chestionarea convenției scenice, metode compoziționale aplicate în improvizație, abordări sincretice de exprimare cu mișcare, sunet, obiecte, text.

Materialul creează o punte de legătură între prezențele feminine din distribuția originală – Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Mihaela Dancs și noua distribuție – Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu și Virginia Negru.

BIO
Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secția coregrafie; tot la UNATC a absolvit și un master în scriere dramatică. Din 1998 pînă în 2003 este membră a companiei de dans „Oleg Danovski” din Constanța. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan „DanceWeb Scholarship” – Viena. Mădălina Dan a fost artistă invitată la Școala de Dans din cadrul Arizona State University şi artistă asociată a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti în 2016. A studiat în Berlin la HZT (Hochschulübergreifende Zentrum Tanz Berlin) la programul SoDA (Solo/Dance/Authorship). Lucrările sale au fost prezentate la Springdance Festival Utrecht, Balkan Dance Platform – Novi Sad, eXplore Dance Festival – București, Temps d’Images – Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space – Londra, Fabrik Potsdam, Hebbel am Uffer – Berlin, TanzFabrik-Berlin, Tanzquartier Wien, Dance Theater Workshop – New York, Firkin Crane-Cork, Alta Theater – Praga, Art Stations Foundation – Poznan, Sophien Saale – Berlin, FFT Düsseldorf, Impulse Festival, Mulheim, Lyon Dance Biennale, Schauschpiel Leipzig, Hellerau – Dresda etc. În 2015 a fost laureată a Premiilor CNDB 2015, pentru contribuţia sa în dans şi performance prin spectacole, ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan
Coregrafia: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virginia Negru, Madalina Dan
Costume: Paula Dunker
Asistență producție: Georgia Măciuceanu
Asistență costume și scenografie : Smaranda Găbudeanu
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virginia Negru

Lucrare prezentată în cadrul proiectului Distanțe și reapropieri.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

06.08.2021

vineri

19:30

vineri

19:30

Iluzionistele

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan

Iluzionistele
Sari la conținut