fbpx

Curs de dans contemporan pentru copii (6-8 ani)

Cu Alina Lazăr
  • Curs

7 noiembrie – 5 decembrie 2017

Marți, 17:00 – 18:00

© Alina Ușurelu

Info

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de Centrul Național al Dansului în ultimii patru ani, îi ghidează pe cei tineri către principiile de bază ale dansului contemporan.

Cursurile abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Ele încurajează participanții atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup.

Cursurile sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea.

Nimic nu ne face mai fericiți decât libertatea. Fie că suntem oameni mari sau copii, pe toți ne inconfortează constrângerile, lucrurile impuse, condiționările și orice ne îngrădește libertatea. Să fii liber să gândești, să imaginezi și să exprimi prin cuvinte sau prin orice alt limbaj poate fi esential pentru dezvoltarea unui copil. Să îndrăznești să visezi, să ai un ideal și să lupți pentru el, să pui pasiunea înaintea unui interes înseamnă să creezi premisele libertății. Poate părea straniu ca într-o prezentare a unui curs de dans pentru copii să nu vorbesc despre dans și să înșir niște idei fără nicio legătură cu dansul. Ei bine, așa am crezut și eu la inceput, că dansul înseamnă mișcare în ritmul muzicii. Mi-au trebuit ani să înțeleg că a dansa înseamnă mult mai mult. Înseamnă ceva fără sfârșit, ceva ce descoperi continuu despre corpul tău, despre tine, despre univers și nu doar niște pași pe care îi înveți la școala de balet sau la niște cursuri. Să dansezi liber (iată că a venit și alăturarea celor doua concepte) înseamnă din punctul meu de vedere să creezi.

Propun ca la acest curs să dansăm liber. De la joacă la creație nu e decât un pas pe care îl vom face împreună. Ne vom gândi împreună, vom propune, vom avea idei și poate cel mai important este că o să dansăm și o să ne bucurăm de propriile noastre realizări. Dacă la sfârșitul acestui curs sau pe parcurs copiii vor simți nevoia să vă împărtășească din experiența întâlnirilor noastre, fără să îi întrebați desigur, atunci cu siguranță mi-am îndeplinit misiunea. Alina Lazăr

Despre Alina Lazăr: „Cam pe când aveam cinci ani, am fost dusă de părinți să fac gimnastică, însă după doar un an am dat săriturile la groapa cu saltele pe sala de balet. Am urmat Liceul de Coregrafie din București și am intrat în compania de dans contemporan CONTEMP, condusă de doamna Adina Cezar. Am dansat cinsprezece ani în această companie. Spectacole, turnee, întâlniri și colaborări cu artiști plastici, dansatori, muzicieni, regizori, scenografi, au făcut ca viața mea să fie arta. Am absolvit la UNATC „I.L. Caragiale” cursurile de licență și master ale Secției de Coregrafie din cadrul Facultății de Teatru.

Am crezut că atunci când dansam am trăit momentele cele mai intense și că nu o să pot să egalez emoția, satisfacția, starea de grație și tot ce am trăit pe scenă, în afara ei. În cei cinsprezece ani cât am dansat, nu am simțit nicio clipă dorința de a crea nici măcar o mică partitură coregrafică. Sa fiu interpret mi-a fost suficient. Momentele când mă aflam pe scenă erau totul. În ultimii ani am descoperit timid creația. Am făcut doua spectacole, „ADAL” și „humANimal”. Am lucrat la mișcarea scenică a unor spectacole de teatru: „EQUS” și „COPII RĂI”. Am lucrat cu copii, profesioniști și neprofesioniști, încercând să le transit cumva din toată experiența mea în dans. Parcursul meu profesional este definitiv legat de dans și proiectele mele includ dansul și iar dansul.”

Taxa pentru modul este de 200 lei/5 ședințe.

Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei.

Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, înainte de începerea cursului.

Toate întâlnirile se desfășoară la Sala Stere Popescu, din B-dul Mărășești 80-82.

Înscrieri și detalii la adresa 

Sari la conținut