fbpx

Știri

25.8.2021

back

Începe Street Art București – un program de street art pentru locuitorii capitalei

Începe Street Art București – un program de street art pentru locuitorii capitalei

Street Art București creează, împreună cu artiști apreciați, cum ar fi Serebe și Pisica Pătrată, cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, găzduite de Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului și The Institute, în spațiul Combinatul Fondului Plastic. Artiștii și fotografii sunt invitați să aplice la două apeluri deschise, iar bucureștenii și vizitatorii pot participa, gratuit, în trei tururi ghidate ale artei din spații publice. 

Programul produce un album tipărit și o hartă online, care prezintă cele mai recente lucrări de street art din oraș, ambele lansate în cadrul expoziției colective din 15 – 23 Octombrie, în București. Vernisajul expoziției aduce împreună doi artiști din domenii diferite, artă vizuală și muzică, care co-produc un performance live, transmis în direct online.

Artiștii și fotografii sunt invitați să participe la două apeluri deschise, iar bucureștenii și vizitatorii pot pleca, gratuit, în trei tururi ghidate ale artei urbane din spații publice. Primul tur ghidat are loc în data de 29 August, de la orele 17:00.

Pe 30 August se lansează primul apel deschis pentru murale și intervenții artistice stradale, așa că te invităm să urmărești microsite-ul proiectului pentru a fi la curent cu activitățile plănuite pentru perioada următoare și pentru a te implica: https://feeder.ro/streetartbucuresti

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiȘcoala Gimnazială Specială Nr. 9Centrul Național al Dansului București, The Institute

Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Iqads.ro

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Sari la conținut