fbpx

Știri

16.11.2021

back

RELAY, un nou proiect ERASMUS+ la CNDB

RELAY, un nou proiect ERASMUS+ la CNDB

Centrul Național al Dansului București anunță câștigarea finanțării ERASMUS+ pentru proiectul RELAY, alături de partenerii Hochschule für Musik und Tanz Köln (DE), Den Danske Scenekunstskole (DK), SIKINNIS Dance and Performing Arts Centre (GR), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” și Universitatea Națională de Muzică București.

Proiectul RELAY se va derula pe o perioadă de trei ani (noiembrie 2021 – noiembrie 2024) și își propune să dezvolte cunoașterea existentă și să contribuie cu noi perspective în domeniile dansului, coregrafiei, compoziției muzicale și educației artistice.

RELAY s-a născut dintr-o abordare actuală în dansul contemporan, care folosește mișcarea pentru a examina presupusa dualitate a materialului și imaterialului. Proiectul analizează, de asemenea, modul în care dansul și muzica pot găsi teren comun în această explorare.

RELAY abordează relația strânsă dintre dans și muzică, tratând dansul ca material pentru coregrafie și compoziție muzicală. Dansul este privit în mod tradițional ca formă de artă efemeră, chiar mai mult decât muzica, ambele împărtășind aceeași formă imaterială. RELAY pornește de la dans ca practică pentru generarea de material  artistic și, prin aceasta, pătrunde tema relației reciproce dintre formă și conținut, dintre material și imaterial.

Proiectul se dezvoltă de-a lungul unei serii de întâlniri organizate împreună și găzduite de instituțiile participante în proiect, unde studenții și echipele de proiect din țările partenere se întâlnesc în cadrul unor procese de educație, cercetare, creație și transmitere de cunoaștere.  

Rămâneți la curent cu următoarele activități din RELAY în secțiunea Știri de pe cndb.ro sau abonându-vă la newsletterul CNDB. 

Sari la conținut