fbpx

Știri

03.5.2023

back

Orașul vorbește: Patosfera

Orașul vorbește: Patosfera

Patosfera este sfera patosului (a emoției), mediul în care coabitează contradicția, contrastul, suprapunerea, deformarea, țesătura paradoxurilor, privite atât din punct de vedere biologic și psihologic, cât și raportat la realitatea înconjurătoare și la univers. Coregrafa Mădălina Dan propune o sferă a patosului creată prin mișcare, dans, sunet, text, imagine, asemenea orașului și apei care curge prin el. La Jurnal de dans intrăm într-un univers fragil și strălucitor, specific gândirii ecologice și descentrat de perspectiva umană, împreună cu coregrafa Mădălina Dan și performerul Cristian Nanculescu. Premiera Patosfera are loc pe data de 5 mai, de la ora 19:30 la CNDB.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut