fbpx

Știri

28.10.2022

back

Orașul vorbește: Simona Deaconescu și corpul-imagine

Orașul vorbește: Simona Deaconescu și corpul-imagine

Coregrafa Simona Deaconescu revine ca profesoară în cadrul Academiei de dans şi performance, ediţia a doua, după succesul pe care l-a avut la prima ediţie. Coreomaniacii, spectacolul pe care l-a creat împreună cu studenţii Academiei, a fost selectat în cadrul programului internațional  Aerowaves Twenty22 și a fost prezentat în deschiderea festivalului Aerowaves Spring Forward, pe 28 aprilie anul acesta, în Elefsina (Grecia). Universul artistic al Simonei se află la intersecţia dansului cu filmul, știința și tehnologia. Simona Deaconescu creează spectacole, instalații performative sau multimedia, dar și filme de dans, fiind co-fondatoarea singurului festival de film de dans din România.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut