fbpx

Știri

29.3.2023

back

Orașul vorbește: Reverse Discourse, body politics și vulnerabilitate

Orașul vorbește: Reverse Discourse, body politics și vulnerabilitate

Unde dansezi e centrul. Iar centrul poate fi oriunde. Linotip – Centru independent coregrafic vă propune pe 31 martie Double Bill: spectacolele Outcome şi Reverse Discourse. Despre invitația Linotip și mai ales despre Reverse Discourse, spectacol de și cu Ioana Marchidan, aflați mai multe din întâlnirea acesteia cu Luana Pleşea. Vă spunem doar că Reverse Discourse este un performance despre body politics și vulnerabilitate. Și alegerea de a construi spectacolul în această formă, un spate gol într-un spațiu care oscilează de la hău întunecat la videoproiecții, implică vulnerabilitate. Despre Outcome, producție CNDB, povestim într-o ediție viitoare a Jurnalului de dans.


Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut