fbpx

Știri

22.5.2023

back

Orașul vorbește: O imagine de ansamblu a programului de programatori

Orașul vorbește: O imagine de ansamblu a programului de programatori

Alexandra Manole, Anca Turtoi, Dan Iliuță, Daniel Dragomir, Octavia Roman vor fi prima generație de producători formaţi prin programul Academiei de dans şi performance a CNDB. În lunile aprilie şi mai, ei urmează stagii de practică în diverse instituții de profil – unteatru, Areal, Linotip şi TEATRELLI. Ca spațiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli a devenit un laborator artistic în dialog cu public, dedicat producțiilor inovatoare și dezbaterilor culturale. Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli, este invitata Luanei Pleşea la Jurnal de dans.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut