fbpx

Știri

08.5.2023

back

Orașul vorbește: Luați de VAL…s

Orașul vorbește: Luați de VAL…s

Luați de VAL…s este un spectacol de dans realizat în Casa Kerim și inspirat de arhitectura și istoria acesteia. Pe lângă casa din Parfumului 19, procesul de creație a fost susținut pe perioada verii de lucrul propriu-zis cu valurile de la Marea Neagră, în timpul sesiunilor îndelungate de surf. A fi luat de val a devenit practică artistică pentru cei doi artiști creatori ai spectacolului și performeri în același timp: coregrafa ALEXANDRA MIHAELA DANCS și actorul VLAD BENESCU, invitații Luanei Pleșea la Jurnal de dans.

Următoarea reprezentație a spectacolului Luați de VAL…s este programată pe 19 mai, de la ora 19, în același spațiu special în care a fost creat: HEARTH – Casa Kerim.
Producție prezentată la Casa KERIM în cadrul CNDB Itinerant – o stagiune de spectacole în alte spații din București și din țară.

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut