fbpx

Știri

29.11.2022

back

Orașul vorbește: Fictions, my body. Limbaj și corporalitate

Orașul vorbește: Fictions, my body. Limbaj și corporalitate

În cadrul noii ediții a emisiunii Jurnal de dans, Luana Pleșea a stat de vorbă cu Andreea David şi Eliza Trefaş, două coregrafe preocupate de legătura între limbajul verbal şi corporalitate, prezenţă, mişcare. Cum o anumită stare creează un anumit tip de limbaj şi, invers, în ce fel ceea ce spunem afectează corporalitatea.

Performance-ul Fictions, my body poate fi văzut în fiecare zi de miercuri a lunii noiembrie la Centrul Național al Dansului București (CNDB).

Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut