fbpx

Știri

14.3.2023

back

Orașul vorbește: discuție cu Mihaela Michailov despre abordări feministe în zona performativă

Orașul vorbește: discuție cu Mihaela Michailov despre abordări feministe în zona performativă

Mihaela Michailov a fost următoarea invitată la Jurnal de Dans în cadrul emisiunii Orașul Vorbește, unde a deschis o serie de întrebările asupra abordărilor feministe în zona performativă.

Cum reprezentăm un corp pe scenă? Care sunt poveştile care apar reprezentate, având în vedere că publicul artelor performative este majoritar feminin?

 În artele performative, în special în teatru, reprezentările femeii sunt unele destul de problematice. Ori sunt accesorii, ori sunt reprezentări hipersexualizate.

– Mihaela Michailov (dramaturgă şi critic de arte performative)

O puteți asculta pe Mihaela Michailov în cel mai nou episod Jurnal de dans.


Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut