fbpx

Știri

12.4.2023

back

Orașul vorbește: Ce este un producător creativ?

Orașul vorbește: Ce este un producător creativ?

Dacă până acum aţi cunoscut la Jurnal producători la început de drum, azi vă prezentăm un episod „Jurnal de dans” mai special, ce are în centru o profesionistă: Andreea Andrei, minunata noastră colegă de pe Producție.
Andreea Andrei face producție încă de când a terminat studiile, iar noi nu știm ce ne-am face fără răbdarea și acuitatea ei. Andreea activează de 10 ani în zona de teatru şi dans din România. A lucrat până acum în instituții publice, la Teatrul German de Stat din Timişoara, iar acum la CNDB, dar a avut şi colaborări cu asociaţii din zona independentă. La Teatrul German a coordonat Festivalul European de Teatru Eurothalia,  cel mai amplu proiect la care a lucrat, în cadrul căruia s-a ocupat de coordonarea executivă, dar şi de selecţia festivalului timp de 3 ani. În prezent, este producătoare la CNDB unde se ocupă de programarea evenimentelor, coordonarea rezidenţelor, a diverselor proiecte desfăşurate de CNDB, de organizarea stagiunii de dans contemporan, dar şi a Festivalului IRIDESCENT.


Realizatoare: Luana Pleșea
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut