fbpx

Tabăra Gestures Blooming

Tabără de formare pentru profesorii de dans contemporan coordonată de: Nadja Raszewski, Sunia Asbach (Germania), Lauriane Madelaine, Pierre Chauvin-Brunet (Ballet du Nord, Franța).

28 august – 7 septembrie 2023

03.09.2023

duminică

09:00

Ballet Studio în Mărișel/Dealu Mare (Cluj)

Info

O oportunitate de formare intensivă în dansul contemporan pentru pedagogi

Centrul Național al Dansului București anunță desfășurarea proiectului Gestures Blooming – Întărirea ecosistemului dansului în România, în parteneriat cu Goethe-Institut și Institutul Francez din România. Proiectul are ca scop consolidarea și promovarea dansului contemporan în România, oferind oportunități de formare și colaborare pentru profesorii de dans contemporan din țară.

În cadrul acestui proiect se va organiza o tabără dedicată profesorilor de dans contemporan din România, ce va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie 2023, la Ballet Studio în Mărișel/Dealu Mare, Cluj.

Tabăra se adresează profesorilor din liceele de coregrafie și vocaționale de artă, dar și din universități sau care activează în mediul privat. Tabăra Gestures Blooming oferă posibilitatea de a participa timp de 10 zile la 4 ateliere practice intensive, coordonate de traineri invitați din Germania și Franța, cu experiență internațională în pedagogia dansului contemporan.

Atelierele vor aborda diverse aspecte ale dansului contemporan, cum ar fi metodologia, structurarea unei ore/curs, tehnici și transmiterea de repertoriu. Acestea sunt conectate la tendințele actuale în creația și educația artistică și oferă participanților oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele în domeniu.

Tabăra Gestures Blooming – Întărirea ecosistemului dansului în România reprezintă o oportunitate pentru profesorii de dans contemporan din România de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele în domeniu, de a se conecta cu experți internaționali și de a contribui la consolidarea și promovarea dansului contemporan în țară.

Profesori
Nadja RaszewskiSunia Asbach (Germania), Lauriane Madelaine, Pierre Chauvin-Brunet (Ballet du Nord, Franța). Descrierile cursurilor și biografiilor profesorilor le găsiți AICI.

Program
28 august-1 septembrie: Lauriane Madelaine 
3-7 septembrie: Pierre Chauvin
28 august – 1 septembrie: Sunia Asbach
4-7 septembrie: Nadja Raszewski

Înscrieri și participare
Pentru înscrieri, aplicanții sunt rugați să completeze formularul de înscrieri disponibil aici, până la data de 26 iulie. Procesul de selecție a participanților va fi finalizat până cel mai târziu pe data de 28 iulie 2023.  Se vor oferi un număr de 10 locuri în total. Cursurile sunt gratuite, iar taxa de participare de 350 lei contribuie la asigurarea costurilor de cazare și masă.

În urma participării la tabără, profesorii selectați vor primi un certificat de participare, semnat de traineri și organizatori – Centrul Național al Dansului București, Goethe-Institut și Institutul Francez din România. De asemenea, organizatorii asigură cazarea, masa și transferul între Cluj-Napoca și locația taberei pentru toată durata evenimentului.

Mențiuni speciale

Participanții din alte orașe decât Cluj-Napoca trebuie să-și asigure transportul dus-întors la/de la Cluj-Napoca prin mijloace proprii.

04.09.2023

luni

15:00

luni

15:00

Tabăra Gestures Blooming

Curs de pedagogia dansului contemporan coordonat de: Nadja Raszewski

Tabăra Gestures Blooming

Știri

Sari la conținut