fbpx

Some Choreographies – workshop

Workshop susținut de Jacopo Jenna (IT)
  • Intrare liberă pe bază de înscriere

15 iunie
11:00-15:00

© Jacopo Jenna

Info

Atelierul este o explorare ludică a compoziției coregrafice printr-o arhivă video de dans.

Pornind de la materialul spectacolului Some Choreographies și luându-ne indiciul de la întruchiparea unui set de imagini (fotografii și videoclipuri), le vom folosi pentru a explora diverse exerciții de interacțiune imitativă, generând diverse forme diferite de calități de mișcare și de reprezentare a corpului.

Biografie
Jacopo Jenna este coregraf, interpret și realizator de film care creează lucrări scenice, piese video și instalații. Lucrările sunt orientate spre cercetări privind percepția dansului sau coregrafiei ca o practică extinsă generând o varietate de context performativ pentru a recadra corpul în relația cu mișcările. Ca absolvent de sociologie, a studiat și dansul la Codarts (Rotterdam Dance Academy). 
Creează programe de formare și educație pentru diferite grupe de vârstă experimentând noi moduri de relaționare cu arta performanței. În Europa a lucrat cu companii de dans, proiecte de cercetare coregrafică și diverși artiști precum Jacopo Miliani, Caterina Barbieri, Roberto Fassone, Ramona Caia, Bassam Abou Diab. 
Proiectele sale sunt produse și susținute de spazioK/Kinkaleri. Lucrarea sa a participat la festivaluri și locații, inclusiv Centrale Fies Dro, Virgilio Sieni, MART Museum Rovereto, Contemporanea Festival Prato, European Pepinieres for jeans artists / Young Video Creation, Palazzo Strozzi Firenze, Pecci Center for Contemporary Art Prato, Fabbrica Europa Firenze, CROSS International premiu de performanță, Teatru Scurt Roma, Danae Festival Milano, Dansem Marseille, Bipod Festival Beirut, Palazzo Grassi Punta della Dogana Veneția, Chantiers d’Europe – Théâtre de la Ville Paris, Do Disturb – Palais de Tokyo Paris, Mudam Contemporary Art Museum din Luxemburg.
http://www.jacopoj.it/ 

Înscriere
Atelierul este destinat profesioniștilor din dans, performance, teatru. Acesta este gratuit și ne rezervăm dreptul de a selecta participanții, în baza CV-ului / portofoliului. Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 3 iunie. Formular de înscriere aici.

Mențiuni speciale

Workshop-ul susținut de Jacopo Jenna are loc în urma prezentării spectacolului Some Choreographies la CNDB. Spectacolul este una dintre cele 20 de lucrări selectate în cadrul programului Twenty22 al rețelei europene de dans contemporan Aerowaves din care CNDB face parte alături de instituții similare din Portugalia, Germania, Danemarca, Elveția, Norvegia, Belgia, Ungaria, Cehia, Italia, Austria, Cipru, Grecia, Albania, Croația, Rusia, Islanda, Irlanda, și altele. 

Sari la conținut