fbpx

About Anger

  • Dans & performance
  • În cadrul Ecosistem – Festival Internațional de Arte Performative

65 min.

Info

În solo-ul său „About Anger”, Anna Konjetzky explorează emoția ca sentiment individual și ca stare produsă de structurile sociale. Un întreg arsenal de gesturi de furie personale, politice și de cultură pop sunt disecate și declinate.

Huby încetinește, fragmentează, ritmează, dilată mișcările, oferindu-le o frumusețe și o eleganță neașteptate, ca și cum ar ieși din ea însăși și le-ar observa la microscop, pentru a se înfuria și a izbucni în clipa următoare.

Apar imagini de revoltă, protest și demonstrație, în care dansatoarea se înscrie singură, pe care le probează și le face ale ei. Furia este, de asemenea, o forță constructivă, un motor și un conducător al schimbării sociale. Gesturile iconice – pumnul ridicat al mișcării pentru drepturile civile ale afro-americanilor, încheieturile încrucișate, degetul mijlociu – anunță o furtună a condițiilor nedrepte, un atac asupra puterii, asupra ierarhiilor și structurilor existente.

Coregrafie, scenă: Anna Konjetzky
Dans: Sahra Huby
Muzică: Brendan Dougherty
Costum: Michiel Keuper, Martin Sieweke
Video: Susanne Steinmassl
Lumini, scenă: Barbara Westernach
LED Constructions: Timm Burkhardt
Peoducție artistică: Elsa Büsing, Rat&Tat Kulturbüro
PR: Simone Lutz

Performance susținut de
NPN Germania și primăria orașului München.

Performance-ul este prezentat în cadrul proiectului Ecosistem – Festival Internațional de Arte Performative, organizat de Asociația Șangri-La Artistic Ground, susținut de Centrul Național al Dansului București și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Sari la conținut