fbpx

Luați de VAL…s

  • Dans & performance
  • Intrare liberă
  • CNDB Itinerant

75 min.

Info

Luați de VAL…s este un spectacol de dans realizat în Casa Kerim și inspirat de arhitectura și istoria acesteia. Pe lângă casa din Parfumului 19 procesul de creație a fost susținut pe perioada verii de lucrul propriu-zis cu valurile de la Marea Neagră, în timpul sesiunilor îndelungate de surf. A fi luat de val a devenit pentru noi practică artistică.

Te fac un “hâț”? Când mă întorc din curte, ne punem cap în cap. Facem la fel sau ne completăm? Cu mirosul ajungem în păr. Rebordul tău costal e comod. Te joci cu firul. Stau cu ochii închiși. Am văzut că stai cu ochii închiși. Ai o venă ca un cerc. Te văd prin lacrimă. Conopidă sau mici? Medicament. Nu tremurăm de la început, ne inspectăm și “hâț”! Pe bucățile de pardoseală legănabilă. Îți leg eu șiretul. Fiindcă nu te mai văd, se schimbă felul în care mă mișc. Îmi relaxez cerul gurii și-mi vine să casc. Contemplăm gunoiul. Mă acoperi ca o pătură. Doua suvițe plus una sau invers? Azi cărăm mobilă. Te așezi pe colț să nu rănim zidul. Îți pot atinge fosa poplitee? E mai mult decât îndrăgostire, e topire în celălalt. Brațele sunt sub orizont. Trecem peste tot. Ce facem braț la braț? Atingem și prindem altă textură. Da, nu zici rău.

Dinamicile dintre noi au propria lor inițiativă, propriul drum, ne duc unde vor, precum valurile care caută mereu țărmul, dar nu pentru a sfârși acolo, ci pentru a se reforma continuu. Noi am ales să ne aruncăm și să ne lasăm duși.

Concept și coregrafie: Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu
Sound design: Lala Misosniky
Afiș: Mihai Smeu

Rezervări
Prin email către sau telefonic, 0724293708.
Capacitatea sălii este de 15 locuri.
Casa Kerim este un spațiu al libertății de creație și al spectatorilor.

Mențiuni speciale

Unde dansezi e centrul. Centrul poate fi oriunde.

Producție prezentată la Casa KERIM în cadrul CNDB Itinerant – o stagiune de spectacole în alte spații din București și din țară.

Sari la conținut