fbpx

Eco Movements

  • Intrare liberă

3 ore

Info

„Eco Movements” este un proiect de investigație coregrafică ce sondează impactul pe care poluarea și risipa îl au asupra vieții indivizilor, ducând la anxietate climatică și felul în care se poate dobândi reziliența climatică cu ajutorul punerii în mișcare a corpului.

Prin proiect, ne propunem să traducem în plan coregrafic viziunea, armătura conceptuală și metoda eco-performance-ului, punând în centru interconectivitatea/fuziunea dintre mediul natural și corp ca două dimensiuni inseparabile ale creației coregrafice.

Cercetarea artistică ecoperformativă coregrafică va fi declinată într-o serie de produse artistice, cele mai importante fiind 4 instalații ecoperformative coregrafice și un eco-videoperformance, ce vor fi prezentate în: București,  Brașov- fizic și online (un eco-videoperformance) – Portugalia- AgitLab, Timișoara.

Echipa proiectului: Alina Tofan, Wura Moraes, Momo Sano Peter, Alina Ușurelu, Ioana Buraga

Biografie

Wura Moraes este o dansatoare luso-braziliană, născută în Amarante, Wura Moraes este licențiată în dans la Facultatea Angel Vianna (RJ/2009-2013), s-a format la École des Sables (Senegal/2013), la EDIT (Burkina Faso/2014) și la FAICC (Porto/2015). A coregrafiat, în co-creație cu Joana Lopes, Alienada și Agent (2015/2017) și a jucat în Cribles 7Live Porto de Emmanuelle Huynh (2015/2019).
În Bahia, alături de Loke Wolf, ea dezvoltă o platformă de cercetare pentru dansuri contemporane, urbane și africane. Pentru Festivalul dos Canais (Aveiro) a coordonat, împreună cu Malgosia Sus, Templul Dansului (2019) și a co-dirijat, împreună cu Darya Efrat, performance-ul-călătorie site specific “Ilhas Suspensas” (2020).
A fost coordonatoare de rezidență artistică pentru AgitLAB (Águeda), curatoriat de Paulina Almeida, cu care a coprodus LAMB-LAND ART MOVING BIENNAL (2021).
În 2021, a fost performer în spectacolul NKISI, al Colectivului LOA, în regia lui Gil Mac. Cele mai recente lucrări ale sale sunt Time Capsule (JAB / Croația) și solo-ul de dans CERN, prezentat în 2020 și 2021 la Águeda (Portugalia) și în 2022 la Marrakech (Maroc).


Sari la conținut