fbpx

 Double-bill: Fictions, my body

  • Dans & performance

70 min.

Fictions my body

Info

Fictions, my body reunește două propuneri artistice ce se concentrează pe relația dintre limbaj și corp și diferitele feluri prin care acestea se influențează reciproc.  

Ne interesează cuvântul care poate face limita dintre realitate și ficțiune difuză, limbajul care provoacă imaginații și posibilități spre deschiderea altor lumi. Cuvântul, spus sau nespus, poate resemnifica realitatea redată prin corp, ne aruncă în infinite posibilități de a fi, modelând constant perspectivele și convențiile în care ne încadrăm. Limbajul și experiența corporală acționează împreună, se pot influența reciproc, și deschid procese prin care diferite perspective, lumi, identități, trăiri, cunoștințe, forme de expresie, adevăruri, ficțiuni, etc., pot fi dezvăluite, accesate.

Andreea David și Eliza Trefaș

Unde rămân când îmi arunc cuvântul
de Andreea David

Sunt unde îmi arunc cuvântul, sau undeva în spatele lui, și îmi caut sufletul. Sunt defapt unde e atenția mea.Sau, lucrurile rămân spuse și eu mă văd undeva în spatele lor. unde rămân când îmi arunc atenția?Aș putea spune că nu-mi recunosc identitățile care apar în mine. Și asta mă încântă. Însă până și cuvântul ”identitate” mă fixează, într-una sau în alta.


Mi-aș lăsa mai degrabă mintea să alunece prin diverse lumi posibile, să devină acele lumi și să tragă după sine și corpul și sufletul, să le întrupeze, prezinte, devieze. O minte fluidă care nu se poate abține să nu-și imagineze, și chiar sa treacă prin toate acele lumi. Printr-o mișcare din capul minții, din fundul minții, din cotul minții, din stomacul minții, din ochii minții sau din gura ei.

Concept și coregrafie: Andreea David
Suport artistic: Maria Baroncea, Adriana Gheorghe, Iulia Mărăcine, Eliza TrefașConcept și coregrafie: Andreea David
O producție Centrul Național al Dansului București 2022

Durata: 35min

Wor(l)ds
de Eliza Trefaș

Sensibilitatea corpului actualizează lumi, lumile actualizează cuvinte, prin care diferite realități își pot face apariția. Stări își fac simțită prezența din interior spre exterior, din exterior spre interior, din trecut în prezent și din altă parte – aici. O vorbire fragmentată, în încercarea amintirii unui vis, în timpul visului. O deviere în realități încorporând invizibilul. Corpul între ceea ce percepem și ce nu, între ceea ce știm și ce nu. Corpul schimbă lumi, navighează teritorii abstracte și banale, care își anunță prezența și prin cuvânt. Cuvântul facilitează experiența, apare dintr-o sensibilitate activată în corp, dintr-o atenție orientată de invizibil. 

World as a body being read. 

Concept și coregrafie: Eliza Trefaș
Suport artistic: Cătălina Gubandru
O producție Centrul Național al Dansului București 2022


Durata: 35min

Biografii

Andreea David este coregrafă și performer. Din 2013 își creează propriile lucrări solo (‘Nud de femeie brunetă’ sau ‘I am just about…’) și colaborează cu alți artiști din țară sau străinătate prezentând spectacole pe scene din România, Austria, Germania, Franța, Elveția, Belgia, Suedia, Norvegia, Italia sau Coreea de Sud. In 2019 creaza spectacolul Techno Transa Body Beats. În 2020, continuă cercetarea dezvoltată alături de Maria Baroncea și alți artiști în cadrul TechnoFields, investigând forme de dans colectiv cu potențial în a crea comunități simbiotice temporare formate din corpuri umane sau non-umane, concepte, tehnologii, ritmuri și naturile din jur.
În 2020, primește Premiul CNDB pentru contribuția adusă dansului contemporan.
andreeamariadavid.wordpress.com

Eliza Trefaș, performer și coregraf, lucrează în domeniile dansului contemporan și al artelor vizuale. În prezent își desfășoară propriile cercetări și proiecte în colaborare, fiind interesată de relaționarea formelor de viață vizibile și invizibile prin intermediul corpului. A început să-și prezinte lucrările în contexte precum eXplore Festival București, Bang Torres Vedras, Multiplicidades Festival Santa Cruz, RAKETE TQW, DO Festival Gdansk, Centrul Național al Dansului București. În 2021, primește Premiul CNDB pentru contribuția adusă dansului contemporan.

Producția
Centrul National al Dansului Bucuresti

Sari la conținut