fbpx

Dansuri mici

  • Dans & performance
  • Intrare liberă

30 min.

14.01.2024

duminică

16:00

CNDB – Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești 80)

Info

Începem noul an cu spectacolul celor mai tineri dansatori din programul nostru, Școala performativă pentru copii!

Pe 14 ianuarie vă invităm la un spectacol care va pune în lumină abilitățile artistice dezvoltate pe perioada programului, timp în care aceștia au început să descopere posibilitățile nelimitate de exprimare prin mișcare. Dansul are cea mai mare putere transformatoare dintre toate artele. A înțelege lumea cu corpul este miza esențială a celor mici care dansează. Elevii Școlii performative pentru copii au atins un vârf al experienței la întâlnirea cu ideile și propunerile coregrafilor, iar noi vom fi martorii creativității și entuziasmului lor, dar și ai transformărilor remarcabile care au avut loc în fiecare dintre ei.

Coregrafele Catrinel Catană, Eva Danciu, Mariana Gavriciuc și Simona Dabija au ghidat creația celor patru piese de repertoriu coregrafic, alături de cei nouă tineri interpreți: Adina Radu, Ana Maria Iacob, Ania Vuțescu, Eliza Marin, Ioana Daniela Ghiță, Lia Damalan, Maia Axinte, Ștefania Bănărescu și Tudor Petru Borșa.

Lansată de Centrul Național al Dansului București în martie 2018, Școala performativă pentru copii este primul program autohton de formare și educație artistică în dans contemporan și arte performative. Școala performativă se întinde pe durata anului școlar și integrează cursuri de dans contemporan, creație și repertoriu coregrafic, teatru și forme expresive, precum și alte ateliere și activități de educație artistică pentru copii.

Coregrafi: Catrinel Catană, Eva Danciu, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija
Distribuție: Adina Radu, Ana Maria Iacob, Ania Vuțescu, Eliza Marin, Ioana Daniela Ghiță, Lia Damalan, Maia Axinte, Ștefania Bănărescu și Tudor Petru Borșa

Mențiuni speciale

Spectacolul este prezentat în cadrul Zilei Culturii Naționale.

Sari la conținut