fbpx

Știri

20.3.2023

back

Orașul vorbește: Mediateca CNDB, spațiul cărților despre performance din oraș

Orașul vorbește: Mediateca CNDB, spațiul cărților despre performance din oraș

Mediateca CNDB este o sursă și resursă primară de documentare, cercetare și educare artistică în domeniul istoriei și teoriei coregrafice contemporane, un spațiu deschis și activ de dialog al diversității informaționale și performative, care aduce împreună practici de discurs și evenimente interdisciplinare, fluidizând granițele între coregrafi, dansatori și teoreticieni din diferite domenii creative. Mediateca CNDB cuprinde un fond de cărți și periodice și o colecție de video dance internațional (producții internaționale ale coregrafilor, dansatorilor și companiilor de dans care activează în domeniul artelor performative contemporane, video art, dance cinema movies etc.). Responsabilă de mediatecă este consultantul artistic Corina Cimpoieru.


Realizatoare: Daria Ghiu
Producătoare: Gabriela Mitan
Gazdă: Andra Petrariu

Jurnal de dans, rubrică difuzată în cadrul emisiunii Orașul vorbește, este realizată în urma colaborării dintre Academia de Dans și Performance CNDB și Radio România Cultural.

Academia de Dans și Performance face parte din proiectul South-East European Dance Stations (SEEDS), coordonat de Centrul Național al Dansului București și derulat în parteneriat cu organizațiile Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad) în perioada 2022-2025. Proiectul SEEDS este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă. 
Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Sari la conținut