fbpx

Știri

23.11.2023

back

Gala premiilor CNDB a avut loc la Teatrul Odeon. Află care au fost câștigătorii în 2023!

Gala premiilor CNDB a avut loc la Teatrul Odeon. Află care au fost câștigătorii în 2023!

Centrul Național al Dansului București 

Premiile CNDB oferă ca în fiecare an o platformă deosebită pentru a celebra talentele care conturează și îmbogățesc cultura coregrafică din România. Câștigătoarele din acest an, Maria Luiza Dimulescu, Laura Trocan, Virginia Negru și Adnana Cruceanu, au fost recunoscute pentru excelența, pasiunea și profesionalismul cu care își fac simțite prezența în domeniul dansului, contribuind astfel la promovarea artei contemporane în societate.

Ceremonia care a avut loc la Teatrul Odeon, în cadrul festivalului Iridescent, a fost urmată de spectacolul Mercedes mais eu, prezentat în cadrul festivalului Iridescent cu sprijinul Institutului Cervantes din București. 

Dincolo de orice ierarhii, Premiile CNDB celebrează valoarea artei dansului și impactul său în societate, iar premiile au fost acordate în 2023 către Maria Luiza Dimulescu, Laura Trocan, Virginia Negru și Adnana Cruceanu. 

Maria Luiza Dimulescu

Maria Luiza Dimulescu este o dansatoare cu o sensibilitate aparte, explorând profund nuanțele temelor și subiectelor într-un mod distinct. Cu o prezență remarcabilă, Maria Luiza este dedicată înțelegerii profunde a contextului în care acționează și aduce un plus de valoare în universul artistic. Pasională de călătorii, explorează cu talent și zona filmului de dans.

Laura Trocan

Cu o experiență de peste 10 ani în calitate de producător independent pentru proiecte culturale, Laura Trocan se evidențiază prin dedicarea sa remarcabilă. A fost implicată în proiecte de succes, contribuind la dezvoltarea comunității dansului contemporan. Laura este un om de o calitate excepțională, un producător de încredere și un susținător al artei în toate formele ei.

Virginia Negru

Virginia Negru, un spirit ludic distinct pe scena de dans din România, a fost premiată pentru contribuția sa de-a lungul anilor în procesele colaborative și în crearea comunităților artistice. Inițiatoare a laboratoarelor de cercetare și directoare artistică a Festivalului Internațional de Contact Improvisation – Contact Bucharest Festival, Virginia este o interpretă matură și implicată.

Adnana Cruceanu

Cu o experiență de 10 ani în domeniul cultural, Adnana Cruceanu este expertă în comunicare, specialist în relații publice și producătoare. Coordonatoare a Departamentului de Comunicare, Marketing și Relații cu Publicul la Centrul Național al Dansului București, Adnana a adus un suflu nou și sprijin consistent în echipă.

Centrul Național al Dansului București felicită câștigătoarele și le mulțumește pentru contribuția lor substanțială la promovarea și dezvoltarea dansului în societate. 

Sari la conținut