fbpx

The Stranger Gets a Gift Service – Interruptor

4 noiembrie, între orele 15.30 şi 20.30

5, 6 noiembrie, între orele 10.00 şi 20.30

04.11.2016

vineri

15:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Un performance în mediu virtual care scurt-circuitează experienţa noastră cotidiană a dialogului şi propune o conversaţie vizuală unică. Cum influenţează comunicarea virtuală ceea ce poate fi exprimat sau împărtăşit? Ce rol joacă mijloacele virtuale în definirea naturii dialogului dintre noi?

„Interruptor” este un dispozitiv vizual conceput să suspende temporar felurile în care percepem în mod normal spaţiul, timpul şi graniţele dintre „Tu” şi „Eu”. Utilizatorului îi este propus un mediu în care felul cotidian în care ne folosim de comunicare şi de protocoale ei sunt scurt-circuitate, iar el sau ea trebuie să găsească o modalitate proprie de a construi un dialog, folosindu-se numai de obiecte şi imagini.

Când ești gata să activezi dispozitivul, aşază-ţi mâna înăuntrul zonei luminate.

„The Stranger Gets a Gift Service” este o serie de performance-uri care urmărește să diversifice posibilităţile de raportare la artă, oferind „dispozitive” proiectate să fie folosite de un public constând dintr-o singură persoană (Utilizatorul). Artişti din diferite discipline au creat trei instalații-performance independente, fiecare putând fi experimentată doar de către un Utilizator pe rând:  Amuleto, Interruptor şi Reminiscencia.

Bio
Cristina Maldonado, artista principală din cadrul „The Stranger Gets a Gift Service”, este o mexicană rezidentă în Praga, a cărei experienţă în mişcarea corporală îi permite o abordare unică a experimentelor vizuale şi conceptuale cu materiale video, audio, colaje şi performance-uri. Munca ei unifică teatrul experimental, dansul, arta participatorie, media veche şi nouă. Temele pe care le abordează sunt corpul, comunicarea şi intimitatea. Crează cadre propice experimentării de către indivizi, folosindu-se concomitent de instalaţii, materiale video şi reprezentaţii live. Lucrează singură sau în colaborare cu artişti din diverse discipline. Spectacolele ei au putut fi urmărite în Mexic, Europa de Est, New York şi Montreal. Începând cu 2003, a regizat mai multe performance-uri în Republica Cehă.

Acest eveniment face parte din ediţia-pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie „RE//Dance”, curatoriată de Iulia Popovici și de Marta Keil și Goran Injac, în calitate de co-curatori, ce va avea loc între 1 şi 6 noiembrie 2016 şi va include spectacole şi performance-uri din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România.

East European Performing Arts Platform/EEPAP (Polonia) este co-organizator al primei Bienale Regionale de Coregrafie, iar Mladinsko Gledališče Ljubljana (Slovenia) este partener instituțional.

Concept de: Cristina Maldonado
Performer: Cristina Maldonado
Asistenţi de cercetare: Joao Fiadeiro, Fernanda Eugenio (AND LAB)
Mulţumiri lui: Daniel Pizamiglio (AND LAB)

Producția
Atelier Real, Fondo Nacional para la Cultura y las Artes

Mențiuni speciale

Fă-ţi o rezervare pentru intervalul de timp cel mai convenabil ţie. Asigură-te că ajungi cu 10 minute înainte de ora stabilită pentru a citi Ghidul Rapid al Utilizatorului înainte de a folosi dispozitivul. Rezervările se fac aici.

Sari la conținut