fbpx

Particule afective

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • Eveniment găzduit

20 min.

Info

Particule afective este o invitație la experimentare și joacă în mediul schimbător al probabilităților, luminii și particulelor (ne)observate, folosind holografia argentică și dansul contemporan. Conceptele de lucru sunt înrădăcinate în fizica cuantică, având în centru noțiunea de superpoziție – comportamentul observat al sistemelor studiate de a manifesta simultan stări disjuncte. Acest concept este extrapolat într-o instalație performativă interactivă, în baza coregrafiei semnate de Irina Marinescu și a instalației multimedia a Sabinei Suru. Proiectul este organizat de Asociația Qolony, în parteneriat cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR).

Sabina Suru este artistă multimedia și manager cultural, co-fondatoare a Asociației Qolony – Colonia pentru Artă și Știință. Practica ei se concentrează asupra reactivării unor tehnologii obsolete, în principal holografia și fotografia argentică și alternativă. Încorporează elemente și concepte din știință (optică, fizică) și abordează problematici legate de mutația identității, obiectivizare, memorie exografică și timp, prin colaborări cu practicieni din diverse domenii, precum cercetare științifică, dans contemporan și muzică.

Irina Marinescu s-a îndrăgostit de dansul contemporan și performance în 2009. De atunci a studiat cu profesioniști români și străini diferite limbaje de dans și forme ale artelor performative – Feldenkrais, Viewpoints, Axis Syllabus, Das Theater Feedback Method, Contact improvisation, Gaga. A lucrat cu Centrul Național al Dansului, a participat la Cultural Management Academy 2019, este co-fondatoare a Asociației Developing Art, iar în prezent este artistă și producătoare independentă. Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte în care ingredientele principale sunt conexiunile  autentice, experimentul și emoțiile.

Asociația Qolony este o organizație culturală din București, care funcționează ca generator de legături între artă, știință și tehnologie, prin evenimente și proiecte de tip rezidențe artistice, expoziții, conferințe, artist/scientist talks, cercetare și creație artistică.

Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) desfăşoară activităţi de cercetare fundamentală şi aplicativă în domeniul laserilor, interacţiei luminii cu materia, plasmei şi acceleratoarelor de electroni.

Intrarea este liberă. Vă rugăm să ne confirmați participarea prin înregistrare: click aici.

Conceptul și instalația multimedia: Sabina Suru
Coregrafia și interpretarea: Irina Marinescu
Direcția științifică: Vlad Toma, Marian Zamfirescu
Muzica: Alexandros Raptis
Direcția artistică și producția: Andrei Tudose
Suport tehnic: Ionuț Cherana

Producția
Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Universitatea Națională de Arte București, Centrul Național al Dansului București (CNDB), /SAC @Malmaison, Asociația Tehnoarte, Asociația Simultan

Parteneri media
Radio Romania Cultural, The Institute, DoR (Decât o revistă), Bookhub, Modernism, noi3.life, AGERPRES, Știință și tehnică, Elle, IQAds, Fundația Cărturești, Savantgarde, Iscoada, Zeppelin, Ziarul Metropolis

Mențiuni speciale

Performance-ul este interactiv și se va desfășura, în mare parte, pe întuneric; poate conține efecte stroboscopice.

Persoanele înregistrate vor avea prioritate la intrarea în sala de spectacol, în limita celor 20 de locuri disponibile.

26.08.2021

joi

19:00

joi

19:00

Particule afective

Producția: Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință

Particule afective

26.08.2021

joi

19:40

joi

19:40

Particule afective

Producția: Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință

Particule afective

26.08.2021

joi

20:20

joi

20:20

Particule afective

Producția: Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință

Particule afective
Sari la conținut