fbpx

Lansare platforma Spam-Index.com

  • Prezentare
  • Concert
  • Eveniment găzduit
  • Intrare liberă

120 min.

Info

Platforma online de promovare a artiștilor digitali din România spam-index.com continuă seria lansărilor cu două evenimente simultane în data de 22 octombrie, ora 19:00, la Bucureşti, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, şi la Cluj, la Young Actions and Abstractions Artists Studio.

Pentru lansarea platformei spam-index.com la Bucureşti, vă aşteptăm la Centrul Naţional al Dansului, unde va avea loc o scurtă prezentare și o discuție despre scena locală de digital începând cu ora 19.00, pentru a continua seara cu Alien Flora by Chlorys însoţită de proiecţia video realizată de Adrian Ganea, Alien Florist.

SPAM – INDEX se dorește a fi prima platformă online de promovare a artei digitale, internet și post-internet din România și a artiștilor care investighează și reflectă asupra impactului internetului în societatea de astăzi. Dorim să susținem producția creației acestui tip de artă în contextul local prin creșterea vizibilității artiștilor locali și lucrărilor deja produse, precum și arhivarea acestora, comisionarea de noi lucrări, serii de interviuri și articole, crearea de rezidențe online, promovarea evenimentelor sau a concursurilor de arta digitală în special naționale, dar și internaționale.

Acesta va fi cadrul dezvoltării unui colectiv de artiști digitali, post-internet și a unei prime platforme experimentale de internet art și digital art românești, unde experiențele IRL și URL sunt comentate, examinate și convertite în artă. Platforma online va conține o bază de date cu artiștii români, o secțiune de noutăți (anunțuri de open-calls, expoziții, conferințe ) și vor putea fi vizionate primele lucrări online și articole comisionate de către echipa Spam-Index artiștilor și teoreticienilor români interesați de internet, post-internet și digital art.

Parteneri
Revista ARTA, Universitatea Națională de Arte București, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Lapsus, DIGITAL CANVAS, Young Actions and Abstractions Artists, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, feeder.ro, Complexul Muzeal Arad.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut