fbpx

Déracinés / Rupți din rădăcini

  • Teatru
  • Sezonul România – Franța

90 min.

Info

‘’Fără țară, fără mamă!’’

Ce înseamnă să trăiești departe de țara în care te-ai născut? Să nu vorbești limba țării unde trăiești? Să fii CELĂLALT, cel care în imaginarul colectiv nu face parte din ’’majoritate’’?

Libertatea de mișcare a cetățenilor (valoare fundamentală a Europei moderne), migrația cauzată de conflictele armate din Orientul Apropiat, globalizarea sau nevoia permanentă a OMULUI, din cele mai vechi timpuri, de a se mișca, de a-și găsi locul altundeva decât în țara de origine, au reprezentat, în ultimii ani, subiecte dezbătute și analizate pe larg, în majoritatea societăților europene și nu numai.

Prin prisma experiențelor diferite și a bagajului cultural al artiștilor, dar având ca limbaj comun, teatrul, a luat naștere spectacolul Déracinés / Rupți din rădăcini.

BIO
Bogdan Zamfir este un actor de origine română. Activitatea sa se desfășoară, în cea mai mare parte, în spațiul francofon (Franța și Belgia). A colaborat cu Joel Pommerat, Gianina Cărbunariu sau Christophe Sermet (în teatru) – Lucie Borleteau, Xavier Giannoli și Jean-Pierre și Luc Dardenne și Radu Jude(cinematografie).
Déracinés / Rupți din rădăcini este primul său proiect în calitate de regizor-autor.

Textul și regia: Bogdan Zamfir

Cu
Audric Chapus, Fanny Cuvelier, Zita Moldovan,Annah Schaeffer, Bogdan Zamfir

Presa

Corpuri între granițe / Scena9
Oana Stoica
https://www.scena9.ro/article/corpuri-intre-granite

Mențiuni speciale

Spectacolul este jucat în franceză, română, romani cu supratitrare în română și franceză.

Sari la conținut