fbpx

Dance Filmmaking Lab

cu Marlene Millar
  • Atelier

2, 3 și 4 septembrie
11:00 – 15:00

Info

În fiecare an, Bucharest International Dance Film Festival invită creatori de film de dans renumiți la București să susțină ateliere intensive prin care să contribuie la dezvoltarea profesională a industriei creative locale. În 2021 avem plăcerea de a o avea alături de noi pe una dintre cele mai prolifice regizoare de filme de dans din Canada, cu o experiență de 30 de ani în domeniu. Marlene Millar a câștigat Premiul pentru Cel Mai Bun Film Internațional în ediția trecută a festivalului pentru filmul “Navigation”, iar anul acesta face parte din juriul festivalului. 

DESPRE LABORATORULDance Filmmaking Lab

Pe parcursul celor trei sesiuni care alcătuiesc Dance Filmmaking Lab vom explora peisajul filmic ca spațiu creativ și performativ. Lucrând in situ, participanții se vor concentra pe crearea de lumi personale cu ajutorul lentilelor și prin intermediul treatment-urilor vizuale pe care le vor dezvolta. Vom explora încadrarea și compoziția, inclusiv înțelegerea adâncimii de câmp, și experimenta atât cu mișcarea camerei cât și cu cadrele fixe pentru a crea conexiuni între mediu, corp și dans. Ce rol joacă spațiul în structura narativă a filmului? Cum populăm aceste lumi cinematografice ale creației noastre? Amprenta sonoră a sunetului înregistrat la locație va fi și ea explorată.

Marlene Millar a creat filme de dans, documentare și producții media experimentale de peste 30 de ani. În 2019, cariera sa vastă a fost onorată printr-o expoziție retrospectivă solo la Threshold Artspace din Perth, Marea Britanie, unde a fost prezentată în premieră și instalația Witness, care surprinde istorii metaforice cu rezonanțe docu-ficționale. Filmele realizate în cadrul Migration Dance Film Project, regizate de Millar și coregrafiate de Sandy Silva, prind viață pe măsură ce coregrafia e transpusă pe ecran, dezvăluind complexitățile acestor povești performative cu problematică socială. Filmele lor au obținut peste 30 de premii în toată lumea. Din 2000, Marlene a creat alături de Philip Szporer, prin compania lor MOUVEMENT PERPÉTUEL, o colecție de lucrări media de dans apreciată de critică. Un prolific trainer și mentor, Millar a predat regie de film pe mai multe continente, în instituții precum Centre Imagine (Burkina Faso), Malakta (Finlanda), Impulstanz (Viena), dar și în mai multe școli din zona arctică canadiană.

Pentru mai multe informații despre lucrările sale, vă invităm să consultați pagina www.marlenemillar.com.

PROGRAM

Date: 2,3,4 septembrie 2021
Ore: 11:00 – 15:00
Locație: Centrul Național al Dansului București
Atelierul se desfășoară în limba engleză.
Număr maxim de participanți: 15

ÎNSCRIERE

Atelierul este dedicat dansatorilor, performerilor, coregrafilor, regizorilor de teatru și film, precum și directorilor de imagine și artiștilor vizuali care vor să exploreze filmul de dans. Studenții academiilor cu profil de dans, teatru, film și arte vizuale sunt de asemenea încurajați să participe.
Participarea la atelier este gratuită și se face pe bază de înscriere prin email la adresa .
În conținutul mailului trebuie să se regăsească CV-ul/biografia/portofoliul participanților, alături de un paragraf în care artistul menționează ce tip de aparatură de filmat poate să aducă la atelier (cameră foto-video, trepied, alte accesorii cameră, computer, aparatură de sunet).
Participarea la atelier nu este condiționată de tipul de aparatură pe care participanții îl dețin, ci oferă organizatorilor o imagine de ansamblu asupra tipului de aparatură deținut de artiștii selectați, precum și oportunitatea de a o completa, dacă este necesar.

Echipa BIDFF își rezervă dreptul de a selecta participanții.
DEADLINE ÎNSCRIERI: 27.08.2021

BIDFF este organizat de Asociația Tangaj Collective.

“Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VII-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș Deschis 2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

“Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VII-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Festivalul este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim. 

Partenerii și gazdele festivalului sunt: Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), Centrul Național al Dansului București, /SAC @ Malmaison, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Teatrul Odeon, Fabrica Grivița, Mercato Kultur.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: All About Romanian Cinema, Cinefilia, Cinemap, Cooperativa Urbană, Coverstories, Film New Europe, Films in Frame, IQAds, MovieNews, Munteanu, Spotmedia, The Institute, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Ne puteți urmări pe: Website | Facebook | Instagram

02.09.2021

joi

11:00

joi

11:00

Dance Filmmaking Lab

cu Marlene Millar

Dance Filmmaking Lab

03.09.2021

vineri

11:00

vineri

11:00

Dance Filmmaking Lab

cu Marlene Millar

Dance Filmmaking Lab

04.09.2021

sâmbătă

11:00

sâmbătă

11:00

Dance Filmmaking Lab

cu Marlene Millar

Dance Filmmaking Lab

Știri

Sari la conținut