fbpx

Vulnerabilitatea corpurilor de cursă lungă

  • Conferință
  • În cadrul proiectului „Corpuri radicale în spectacole contemporane”
  • Intrare liberă

120 min.

Info

Prezentarea este un eveniment în prelansarea cărții „Corpuri radicale în spectacole contemporane” de Mihaela Michailov, publicată de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Editura Vellant. Evenimentul are loc are loc online, în prezența studentelor și studenților de la Teatrologie și Management Cultural, din cadrul UNATC I.L.Caragiale, București. Coordonator: Anca Ioniță.

Prezentarea are în centru momente semnificative din istoria performance-ului, cu accent pe creații care au marcat ceea ce teoreticiana Erika-Fischer Lichte numește the performative turn, o cotitură reprezentativă pentru evoluția artelor performative. Vor fi discutate concepte semnficative din Performance Art, cum ar fi: prezența, participarea, corporalitatea radicală, autoreprezentarea, autoperformativitatea, vulnerabilitatea hiper-expusă.

Cu: Mihaela Michailov, Miki Braniște

Parteneri
Editura Vellant

Eveniment realizat în cadrul proiectului editorial „Corpuri radicale în spectacole contemporane”

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut